Zelenszkij szerint Putyin meghalhatott, a Kreml válaszolt: Putyin létezik és létezni fog

2023. január 19. 15:32

Új szintre emelkedett a szóháború a két ország vezetői között.

2023. január 19. 15:32
null

„Nem vagyok biztos benne, hogy az orosz elnök, aki néha megjelenik a képernyőn, tényleg ő lenne. Nem tudom, hogy ő most valójában él-e, döntéseket hoz-e, vagy ha nem, akkor ki hozza helyette meg ezeket. Semmilyen információm nincs arról, hogy milyen emberek lehetnek ezek”  – mondta Zelenszkij a davosi beszédében, melynek más részleteiről már lapunk is beszámolt.

Nem sokat kellett várni, érkezett is egyből a Kreml válasza, melyet az Index szúrt ki az orosz rbk.ru oldalon.

Eszerint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta: „Egyértelmű, hogy Oroszország és Putyin egyaránt nagy problémát jelent Ukrajnának és Zelenszkijnek. És az is egyértelmű, hogy tisztán pszichológiai okokból Zelenszkij úr jobban szeretné, ha Oroszország és Putyin nem létezne.” 

„Oroszország és Putyin létezik és létezni fog” – szögezte le Peszkov. Azt nem tudni, hogy szándékosan használta-e fel az eredetileg Leninnel kapcsolatos mondást, vagy csak megszokásból fejezte-e így ki magát.

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roccobaba
2023. január 20. 13:14
,, álom-álom, édes álom miért nem jössz,,
brekker
2023. január 20. 02:39
Kíváncsian várjuk, hogy mit szól ehhez Musk, miután beizzít egy rakétát.
brekker
2023. január 20. 01:50
Versenyezik egymással az orosz és az amerikai, hogy kinek van jobb kakukkos órája. Az orosz: kijön a kakukk és azt mondta Lenin. Az amcsi: kijön egy igazi kakukk és azt mondta kakukk. Az orosz: kijön egy igazi kakukk és azt mondta Lenin. Az amcsi: kijön egy igazi Lenin és azt mondta kakukk. Valahogy ez a vicc jutott eszembe Zelenszkijről.
Málaga21
2023. január 19. 20:01
A magyar sajtószabdság nem halt meg annyiszor, mint ez a Putyin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!