Reagáltak az ukránok a horvát elnök Krímmel kapcsolatos megjegyzésére

2023. január 31. 11:04

Az ukrán külügy nem repes az örömtől Zoran Milanovic szavai miatt.

2023. január 31. 11:04
null

Bírálta az ukrán külügyminisztérium kedden a horvát elnök megjegyzését arra vonatkozóan, hogy a Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része.

Elfogadhatatlannak tartjuk Zoran Milanovic horvát államfő kijelentését, amellyel gyakorlatilag kétségbe vonta Ukrajna területi integritását”

– írta Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: kíváncsi arra, hogy vajon ilyen retorikával államfővé választották-e volna Milanovicot az 1990-es évek végén, amikor Horvátország éppen azzal küzdött, hogy megőrizze államiságát.

Oroszország 2014-ben csatolta saját területéhez az addig Ukrajnához tartozó Krím félszigetet.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2023. február 01. 21:46
"senki sem ismeri el." Ki az a senki? Azonkívül, hogy az EU-n kívül még 8-10 országról tudok( azóta változhatott) Gyakorlatilag semmi jelentősége, ez lezongorázott ügy. "lavinát ők indították 2014-ben " igen az ukrán- amerikai kooprodukcióban a Majdan-puccsal. De, valójában Hruscsov törvénytelen ajándékozásával.Ami egy vicckategória. Mellesleg Gyöngyösi Márton mint EBESZ ellenőr még aláírásával is szentesítette az elcsatolást. Az a rizsa, amit körítésként rá szeretne jótékony fátyolként borítani.
Dunhill67
2023. január 31. 18:41
ó..és behívták a kijevi(vagy fasz tudja most hol laknak) horvát nagykövetet??
Orange79
2023. január 31. 15:42
Leszarjuk Ukrajna területi integritását és magukat az ukrán faszkalapokat is. Épp úgy ahogy ők szarnak le másokat. Undorító, primitív csürhe. Minél többen kinyiffannak a fronton annál jobb.
Vakfolt
2023. január 31. 15:39
Ezek a libernyákok, ha valaki kimondja, hogy a királyon nincs is ruha, nem elszégyellik magukat, hanem még hepciáskodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!