„A zsigeri ruszofóbia ugyanúgy zsákutcába vezet, mint bármely más nép zsigeri gyűlölete” – feszült hangulatban vitatkozott Puzsér és Schiffer

2023. január 19. 14:58

Szóba került a háború és Magyarország szerepe is.

2023. január 19. 14:58
null

A novemberi Puzsér-Toroczkai vita után ezúttal egy Puzsér-Schiffer vitának adott teret a Spirit FM. A téma ezúttal is a háború, Magyarország abban elfoglalt álláspontja volt, megspékelve a január elején lapunkban megjelent cikkel, mely Orbán Viktor tágabb célkitűzéseit tartalmazza.

Puzsér megint azzal kezdte, hogy „Orbán Viktor rossz oldalra állította magát Putyin ügynökeként”. Válaszul Schiffer András elmondta, hogy ezt a kelet-nyugat szembeállítást rendkívül leegyszerűsítőnek és gyerekesnek tartja. Mint mondta, „a Magyarország kompország” -féle tézis nemcsak 100 éves, hanem már az Árpád-korban is megjelent.

„Szerintem az elmúlt évszázadokban egy trendtörő korszak volt, ez pedig Orbán Viktor 1998 és 2002 közi országlása” – utalt az akkori atlantista irányra a volt LMP-s politikus, aki leszögezte: soha nem voltak olyan intenzív kapcsolatok energia terén is Magyarország és Oroszország között, mint a Gyurcsány-kormányok idején.

Schiffer válaszában kijelentette: Orbán Viktor február 24-én a nyugati állásponttal teljesen egyező nyilatkozatot tett, majd felidézte Zoran Milanovic horvát államfő szavait, és Szlovákiáról szólva elmondta: a közelgő választások előtt a legerősebbnek tűnő pártvezérek, Fico és Pellegrini egyáltalán nem simulnak úgy bele a nyugati fősodorba.

Ön kivel ért egyet? Írja meg kommentben.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2023. január 24. 22:42
Schiffer: Ne ordíccsá... zseniális, végre valaki...
acsko
2023. január 24. 22:23
Az a baj, hogy mind a kettő beszél hülyeségeket. De az, amit Puzsér megengedett magának, az minden határon túlment.
Jason Bourne
2023. január 20. 12:16
Ez a Puzsér akkor is ordít, ha halkan beszél. Nem tudom, hogy fülészre vagy elmeorvosra van szüksége. Lehet mindkettőre.
Langyos hurkazsír
2023. január 19. 21:34
Egy GERŐ szintű elme távozik,egy puzsér féle t@kony meg itt ronja a levegőt.Nincs igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!