Oroszországról és a háborúról vitatkozott egymással Puzsér és Toroczkai

2022. november 24. 18:19

Szóba került Magyarország szerepe is.

2022. november 24. 18:19
null

Másfél év után újra leült vitázni a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában Puzsér Róbert és Toroczkai László. A téma Magyarország helye a világban, kelet és nyugat között volt.

A Mi Hazánk elnöke azzal kezdte, hogy – bár ez most rendkívül távol van – meg kellene teremteni a nyugat és a kelet együttműködését, mert ez a mostani törésvonal – mint mondta – mesterséges, és az amerikai érdekeket szolgálja.

Puzsér szerint a törésvonal nem mesterséges, és a Római Birodalom kettéválásakor már megtörtént.

„Ez nem spekuláció, hogy mi hol állunk. Nem mi fogjuk felszámolni a Krisztus után háromszáz évvel kialakult törésvonalat” – jegyezte meg Puzsér, hozzátéve hogy világos, hogy ettől ez még egy civilizáció, de keresztbe veri a vallási-civilizációs törés.

A publicista Toroczkainak válaszolva kijelentette, a háború nem amerikai érdekeket szolgál, hiszen Putyin kezdte. Az orosz elnök öt különböző egyezményt rúgott fel februárban – érvelt Puzsér, aki szerint ha most nem állítjuk meg Putyint, Oroszország tovább fog menni.

Toroczkai válaszában elmondta, hogy szerinte nagyobb a különbség a katolikusok és a protestánsok, mint a katolikusok és az ortodoxok között. Hozzátette: a mostani helyzet másról, egészen pontosan a geopolitikai helyezkedésről szól.

A teljes vitát alább hallgathatja meg.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. november 25. 15:51
Nagy elmék találkozása. hehehe
Micó
2022. november 25. 14:28
Ez elmebeteg. Azt hadoválja, hogy Putyin megtámadná a NATOT.....VIGYÉK DILIHÁZBA!
csjanos
2022. november 25. 11:29
...az a szakállas sapkás zsidó?....mert a keresztényeket úgy tanították hogy ha valahová bemennek leveszik a sapkát...ez meg melegíti a tetűit...pfuj
fouche
2022. november 25. 08:12
Orbán megkapta amire olyan nagyon várt. Jobbról egy ellenzéki erőt, hogy középre pozícionálja a FIDESZ-t. De lehet, hogy törököt fogott, mert szerintem, ha most meghajol az EU-előtt, belépve az adósságközösségbe, akkor a szavazóinak egy része (velem együtt), jobbra fog szavazni. Puzsér úrnak pedig vélhetően pszichiáterre lenne szüksége. A történelmet érintő eszmefuttatásai a magabiztos dilettánsok szintjén mozog, azaz nem kell komolyan venni. Gyakorlatilag a közéleti bohócok egyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!