Scholz: Németország nem hajlandó vadászgépeket adni Ukrajnának

2023. január 29. 22:10

Néhány nappal azután beszélt erről, hogy Berlin beleegyezett: mehetnek a Leopard típusú harckocsik Kijevnek.

2023. január 29. 22:10
null

Kizárta annak a lehetőségét a BBC beszámolója szerint a német kancellár, hogy Berlin vadászgépeket küldjön Ukrajnának. Olaf Scholz ezt mindössze néhány nappal azután tette meg, hogy Németország beleegyezett abba, hogy Leopard típusú harckocsikat küldjön Ukrajnának.

A politikus a Tagesspiegelnek adott interjút, ebben pedig elárulta: rendszeresen egyeztet Vlagyimir Putyinnal,

 legutóbbi telefonos beszélgetésük 2022 decemberében volt.

A kancellár azonban gyorsan tisztázta: minden alkalommal közölte Putyinnal, az Ukrajna elleni invázió teljességgel elfogadhatatlan, a helyzetet pedig csak a teljes csapatkivonással lehet megoldani.

 

 

Nyitókép:Florian Gaertner/  imago images/photothek via Reuters

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 30. 20:44
Per pillanat.
fonak
2023. január 30. 16:34
Szerintem még a héten bejelentik, hogy küldenek. Mindig ez a felvezetés.
Salamander
2023. január 30. 16:14
"Németország nem hajlandó vadászgépeket adni Ukrajnának", ebben a hónapban. Majd a jövőhónapban küldik amikor az amerikaiak az F35 repülőket kezdik leszállítani... És tessék mondani: meddig kívánják szívatni az oroszokat? Amíg meg nem támadják és le nem atombombázzák a nyugati államokat? Mert ha ez a cél, ezeket a döntéshozókat gyorsan fel kellene koncolni vagy végünk lesz!
nuknuk
2023. január 30. 13:25
A német alkotmányban benne van, hogy fegyvereket nem küldtök és harci cselekményekben nem veszetek részt. Bohóc Scholz ezt már megszegted, te barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!