Megvan a döntés: első lépésként ennyi Leopardot küldenek a németek

2023. január 25. 12:29

A támogatás azt szolgálja, hogy az ukrán hadsereg minél gyorsabban felállíthasson két zászlóaljat a német gyártmányú harckocsikból.

2023. január 25. 12:29
null

 Németország Leopard 2 harckocsikkal is segíti Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben – közölte a szövetségi kormány szóvivője szerdán.

Steffen Hebestreit közleménye szerint a szerdai berlini kormányülésen hozott döntés alapján első lépésként egy századnyi,

vagyis 14 darab Leopard 2 A6 típusú harckocsit adnak át a német hadsereg (Bundeswehr) állományából.    

A támogatás azt szolgálja, hogy az ukrán hadsereg minél gyorsabban felállíthasson két zászlóaljat a német gyártmányú harckocsikból. Ehhez más országok is átadnak ilyen járműveket Ukrajnának, amihez megkapják a német kormány engedélyét.   

Olaf Scholz kancellár kiemelte: a döntés megfelel a kormány eddig is követett alapelvének, miszerint Németország a partnereivel szorosan együttműködve segíti Ukrajnát az orosz agresszió elleni védekezésben.

(MTI)

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERsevik
2023. január 26. 10:06
Édes f@szom. 14 évvel ezelőtt az itt tátott szájjal orosz f@szt váró kNEResztények még Gyurcsányt hazaárulózták, amiért Paks 2-ről kezdett el szorgoskodni a parlamentben és a kutyuskájával várta Európa feltörekvő diktátorát (akkor még az volt, nem Európa megmentője és a normalitás védelmezője)... xD Viccesek vagytok.
Vesalius
2023. január 25. 23:46
Tank már megy. Echte német személyzet mikor? Esetleg maga a hadsereg?
amca
2023. január 25. 22:27
1 db leo= 10 000 000 000 HUf. Ezt a rusok 1drónnal harcképtelenné teszik!!! Hol a javítás ? Alkatrész ?? Logisztika?? Tudás ?? Elektronika?,
Türelem
2023. január 25. 17:17
A Belvárost rettegéssel tölti el a hír...a Momentum, a DK, a PM, az LMP, a Jobbik, az MSZP politikusai lázas repülőjegy vásárlásba kezdek, mindenki Ausztráliába készül. Elterjedt ugyanis a híre, hogy a dollármilliárdos támogatások fejében a szponzorok elvárják tőlük, hogy jelentkezzenek a Leopárd harckocsik kezelésével kapcsolatos kiképzésekre, Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Spanyolországban. Ezen országok budapesti nagykövetségei már várják a jelentkezőket. A magyar kormány nem küld fegyvereket, így Leopárdokat sem - még a kiképzésre használtakat sem - , de az ukrán nép európai értékekért vívott szabadságharcát támogató ellenzéktől elvárják a személyes áldozatot, akár a hősi halált is. A Momentum vezetése már lemondott, Orosz Anna lemondta pártelnöki bejelentkezését, bár reménykedik abban, hogy nőként, anyaként legfeljebb hátországi, kórházi szolgálatra osztják be. Klári napi érintkezésbe lépett a bolgár rokonokkal, s már készen várja családját egy szép lakás Szófiában. Pedig már elővette a Putyinnal készült családi fotót, az előszoba falára tűzte azt a fényképet, amelyen Podgornij a Szu Legfelső tanácsa Elnökségének elnöke az Októberi Forradalom rendet nyújtja át a papának, az MSZBT elnökének. Igazából az orosz csapatokat látta volna szívesebben Budapesten, miután azok rendet tettek a náci Ukrajnában. Kunhalmi családja is pánikban van, előveszi a családi relikviákat--Lenini kép, szobor, szamovár, az ellenforradalom leverésében szerzett érdemekért kapott Szocialista Hazáért Érdemrend, magyar-orosz, orosz-magyar szótár - s nem tudja mitévő legyen. valójában ezeket azért őrzi, hogy amennyiben az oroszok érnek ide először - Hofi is ezt mondta anno - , akkor a Szovjetunió iránti örökös hűség bizonyítékaként ezekkel váltsa meg a bizalmat. A Jobbik vezetői nyugodtak, magabiztosak pártelnökük szoros kapcsolatokat ápol az oroszokkal, akik elmondták neki, hogy nyicsevo, nye beszpakoszja......nektek nem kell menni sehová sem. Szóval titkokba minden ellenzéki itthon várta az oroszok érkezését, s most döbbenttel fogadják, hogy a Leopárdokban ülve kell befejezni politikai pályafutásukat.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!