Minszkben őrizetbe vettek egy papot, amiért Ukrajna védelmezőiért imádkozott

2023. január 05. 14:37

Súlyosbító körülményeknek számítottak a pap „illetlen tetoválásai” és a videojátékok iránti szeretete.

2023. január 05. 14:37
null

Fehéroroszországi rendfenntartók őrizetbe vették az egyik minszki templom papját, mert „Ukrajna védelmezőiért imádkozott” – számolt be az Unian. A cikkben azt írják: január 1-jén Dionüsziosz Korosztyev, az Istenszülő ikonja ortodox templomának lelkésze 

A fehérorosz biztonsági szolgálatok a lelkész cselekedeteit ellenséges, agresszív retorikának és gyűlöletkeltési kísérletnek minősítették. Korosztyevet emellett azzal vádolták, hogy nacionalista tetoválásokat visel, és „szabadidejében furcsa becenév alatt online számítógépes játékokat” játszik. Azzal is megvádolták, hogy részt vett tüntetéseken és ellenzéki jelképek terjesztésében.

Címlap: MTI/EPA/Pool/Nyikolaj Petrov/ Alekszandr Lukasenko

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyklon
2023. január 05. 19:21
Az nem pap volt, hanem a sátán maga, papruhában.
grad
2023. január 05. 17:36
"a lelkész cselekedeteit ellenséges, agresszív retorikának és gyűlöletkeltési kísérletnek minősítették" Siralmas!
miles1
2023. január 05. 17:23
Ukrajnában, fordított esetben ez golyót jelentett volna. "elhajlás" miatt már márciusban vittek el pópákat, volt, hogy miséről. Legalább jó sok felvétel készült pár ilyen esetről. Csak arról nem ír az ukránfaszszopó média....
Krupp Skya
2023. január 05. 17:08
Attól függ mi volt az ima lényege ha az hogy szólítsa minél előbb magához az Úr őket akkor az egy kóser ima.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!