Finnország is küldi a Leopardokat Ukrajnának

2023. január 25. 16:29

Zajlik az eszkaláció.

2023. január 25. 16:29
null

A TASZSZ orosz állami hírügynökség arról ír, hogy Finnország is Leopard tankokkal látja el Ukrajnát. A tényt Mikko Savola finn védelmi miniszter jelentette be a sajtótájékoztatóján. Elmondta: a Leopard harckocsik átadására irányuló nemzetközi kezdeményezés előre halad, és Finnország is részt vesz benne.

A miniszter hangsúlyozta: Finnország hozzájárulása nem lesz jelentős mértékű.

Mikko Savola nem részletezte, hány harckocsit küld az ország Ukrajnába. Megírtuk: a német kormány 14 Leopard 2A6-os harckocsit küld Ukrajnába és lehetővé teszi, hogy más országok is átadhassanak Leopard harckocsikat.

Nyitóképünk forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. január 26. 09:55
Ezek legalább nem NATO tagok, csak egyszerűen abnormálisak. Akciójuk viszont komoly figyelmeztetés: semmiképpen sem szabad támogatni felvételüket, ha nem akarjuk a háborúba keveredés esélyét meg tovább növelni a jövőben.
pitypang1125
2023. január 26. 07:11
Na pont ezért kell elutasítani a NATO csatlakozásukat. Fosik a medvétől, de azért ingerli. Bajkeverőkre nincs semmi szükség.
Chardonnay99
2023. január 25. 18:08
Putyin és Hszi Csin-ping már körmöli a köszönőlevelet, több év kutatást és fejlesztést spórolnak meg, a zsákmányként szerzett Leopárdokkal. Az oroszoknak van kb. 10 ezer tankjuk, szóval ez inkább PR fogás.
Robert69
2023. január 25. 17:59
Álljatok meg egy percre, mi végre a nagy rohanás, nem arról van szó hogy 50 tank megállítja az oroszokat, sőt nem is arról, hogy 50 tankkal le lehet rohanni őket. Ez semmi más csak taktika és dezinformáció, pontosan arra akarják rávenni az oroszokat, hogy támadjanak, bele akarják őket hajszolni egy előkészítetlen offenzívába. A tankok leghamarabb hónapok mulva érkeznének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!