Lengyel lap: Soros 21 milliárd dollárt adományozott a radikális baloldalnak

2023. január 19. 08:59

Az amerikai milliárdos hat-hét számjegyű támogatást ad azoknak az aktivistáknak, akik többek között a faji és szexuális identitáspolitikát, az illegális bevándorlást, a választási törvény lazítását vagy az abortuszhoz való hozzáférést szorgalmazzák.

2023. január 19. 08:59
null

A washingtoni székhelyű Capital Research Center (CRC) konzervatív nonprofit csoport tette közzé azt a friss jelentést, amely alapvetően amerikai társaságok tevékenységét tanulmányozza, számol be a Do Rzeczy nevű lengyel lap. A CRC munkatársai megállapították, hogy 2000 óta Soros György közel 21 milliárd dollárt adományozott a radikális baloldallal azonosított szervezeteknek és politikusoknak.

Érdekesség, hogy a 92 éves milliárdos csak 2021-ben mintegy 2,7 milliárd dollárt adományozott baloldali célokra. Soros soha nem titkolta, hogy az a feladata,

hogy az évtizedek alatt megszerzett hatalmas vagyonnal „a saját képére újratervezze az országot.”

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hat-hét számjegyű támogatást ad azoknak az aktivistáknak, akik többek között a faji és szexuális identitáspolitikát, az illegális bevándorlást, a választási törvény lazítását vagy az abortuszhoz való hozzáférést szorgalmazzák. A pénzügyi támogatás a különböző politikai és lobbicsoportoktól az alapítványokig terjedt. Érdekes módon a Soros György tulajdonában lévő Nyílt Társadalom Alapítvány volt az Európa Tanács legnagyobb magánadományozója Bill Gates Microsoftja mellett. Az Európa Tanács pénzügyi jelentései szerint az intézmény költségvetése 2004-2013 között több mint 1,5 millió euró támogatásban részesült a Nyílt Társadalom Alapítványtól (2006-2014 között a Microsoft mintegy 950 ezer eurót biztosított).

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. január 20. 01:02
Nem baj, Gyuri bácsi, csak meghalsz Te is előbb-utóbb!
Töki
2023. január 19. 12:12
Mit várunk, hogy a polákok kimaradnak a szórásból?
Vitéz János
2023. január 19. 11:53
Érdekes módon a Soros György tulajdonában lévő Nyílt Társadalom Alapítvány volt az Európa Tanács legnagyobb magánadományozója Bill Gates Microsoftja mellett. --- Már emiatt az egy tény miatt fel kellene oszlatni az egészet. Ez közönséges árulás. Egyáltalán miért lehet egy Tanácsnak adományozója?
Lajoss
2023. január 19. 11:45
Ő a saját pénzét költi,a csüngőhasú az adófizetőkét..óriási különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!