Háborúkutató Intézet: Ukrajna még nem tudja kihasználni helyzeti előnyét az oroszokkal szemben

2023. január 30. 06:47

Jelentésükben hangsúlyozták, hogy a háború sújtotta országnak át kell állnia a korábbi szovjet rendszerekről a nyugatira.

2023. január 30. 06:47
null

Az Institute for the Study of War (ISW) legfrissebb jelentésében kitér arra, hogy az ígért nyugati nagy hatótávolságú tüzérségi rendszerek, valamint fejlett légvédelmi rendszerek és harckocsik még nem érkeztek meg a háború sújtotta Ukrajnába. Amíg ez nem történik meg, az ország

nem tudja kihasználni helyzeti előnyét az oroszokkal szemben

– hívták fel a szakértők a figyelmet.

Az IWS felidézte, hogy a nyugati katonai tanácsadás segített az ukrán hadseregnek ellenállni a kezdeti orosz támadások ellen. A Javelin páncéltörő rakéták alkalmazásának nagy szerepe volt abban, hogy az ukránok visszavetették a Kijev elleni orosz hadjáratot.

Ukrajnának át kell állnia a korábbi szovjet rendszerekről a nyugatira

A jelentésben arra is kitérnek, hogy Ukrajnának át kell állnia a korábbi szovjet rendszerekről a nyugatira, ahhoz, hogy egyáltalán legyen hadserege a jövőben.

„Ha a Nyugat már az orosz offenzívák tetőzésekor elkezdte volna biztosítani Ukrajnának a tartós ellentámadásokhoz szükséges felszereléseket, az ukrán erők talán már korábban megkezdhették volna ezeket az ellentámadásokat” – tette hozzá a háborúkutató intézet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: US Army via Wikimedia Commons

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2023. január 30. 19:26
helyzeti előny??????? lehet rosszul tudom, de nem az oroszok támadnak ukrajnában??? (mást fel sem sorolok, mert hosszú lenne...)
Scaevola
2023. január 30. 10:24
A nyugatra "menekült" hadrafogható ukránokat is küldjetek (vissza) a fegyverekkel együtt, akkor nem lenne szükség rá, hogy kárpátaljai magyarokat sorozzanak be törvénytelenül. Van belőlük elég nyugaton.
remi
2023. január 30. 10:04
Közben mostanra már biztos, hogy az usákok átbaszták a segghülye németeket a tankszállítással, a wasingtonpószt mai cikke szerint leghamarabb 2023 VÉGÉN lesznek az abramsok leszállítva, gyakorlatilag meztelenül, minden up-to date berendezés (legfőképp a "depleted uranium" páncélzat) NÉLKÜL. De wasingtondíszíben majd biztos jókat vigyorognak az előbb-utóbb 100% valószínűséggel megjelenő videókon az égő leo-król. (Amúgy vannak ilyenek Szíriából is, szép számmal, ahogy a tornyát kilövő abramsokról is, Irakból.)
turáni sólyom
2023. január 30. 08:45
Az orosz offenzíva egy hónapon belül indulhat! Ez a háborúkutató ISW sóhivatal, akkor majd mit hazudik? Ez csak a nyugati médiának szóló szarkenés. Az igazi problémánál megáll majd náluk az ütő..... Ugyanúgy, mint tavaly a választás után MZP-nél! Hirtelen egyedül lett a színpadon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!