Tarjányi Péter: Ha Ukrajna visszafoglalná a Krímet, akkor Oroszország elveszítené a háborút

2023. január 06. 14:10

Ebben az esetben Oroszország mondhatna akármit, ezt  a háborút elveszítette – véli a biztonságpolitikai szakértő.

2023. január 06. 14:10

Újabb egyperces videót osztott meg közösségi oldalán Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő most arról fejtette ki a véleményét, hogy mikor jelentheti ki Ukrajna, hogy megnyerte a háborút.

Tarjányi az Ultrahang Youtube-csatornának nyilatkozva kijelentette, „nincs olyan, hogy teljes egészében döntetlen. Tehát, ami mindegyik területre: a gazdaságra, a logisztikára, a hadseregre, a veszteségekre, a nyereségekre kiterjedne.”

Majd azzal folytatta, olyat el tud képzelni, hogy „veszteségek oldaláról például azt mondja Ukrajna, azért győzött, mert jóval kevesebb embert veszített katonai oldalról. De mondjuk civil oldalról ez abszolút nem igaz. Vagy egyszerűen azt mondják, hogy azért nyert Ukrajna mert kevesebb eszközt veszített” – tette hozzá a szakértő.

Ha a Krímet visszaszereznék, Oroszország vesztene

A biztonságpolitikai szakember arra is kitért, hogy vannak objektív paraméterek is. „Ha például Ukrajna ténylegesen ebben az évben ki tudja szorítani a '91-es határokig Oroszországot Ukrajna területéről – magyarán például visszafoglalja a Krímet –, akkor Oroszország mondhat akármit, ezt  a háborút ebben az esetben Oroszország elveszítette” – vázolta fel Tarjányi.

Arra a kérdésre, hogy lát-e erre lehetőséget, a szakértő úgy fogalmazott,

nagyon-nagyon óvatos a Krím-félszigethez kapcsolódóan.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libakergető
2023. január 09. 19:31
Tarjáni egy kivénhedt kommandós aki már katonai szakértő is. Szánalmas!
bela barva
2023. január 08. 12:01
Ha én nyerek te vesztesz, ha te vesztesz én nyerek.
nempolitizálok
2023. január 07. 08:57
Ha pedig amerikát foglalná el, akkor pláne béke lenne. Foglaljuk össze, az ukránoknak már eddig is nagyon sokba került az USA elvtelen kiszolgálása.
beobachter1
2023. január 06. 20:26
Ezeknek a felkent szagértőknek hiába mondom, hogy Oroszország nem veszítheti el a háborút, nem értik meg. Putykó 6 600 atombombán vodkázik, és ha bajban lesz a birodalom, akkor megnyomja azt a bizonyos piros gombot és a jenkik senkik lesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!