Újabb „csodafegyverre” tettek szert az ukránok

2023. január 05. 17:50

A francia gyártmányú lövedéket harckocsik megsemmisítésére tervezték.

2023. január 05. 17:50
null

Először orosz Telegram-csatornákon, majd több közösségi oldalon is arról számoltak be katonai bloggerek, hogy az ukrán-orosz fronton megjelent francia BONUS precíziós páncéltörő lövedék. 

Rob Lee, egy haditudományokkal foglalkozó PhD-hallgató arról számolt be, hogy az interneten keringő képeken ukrán 155 mm-es BONUS precíziós irányítású páncéltörő tüzérségi lövedékek maradványai láthatók. Ehhez hozzátette, hogy az orosz Telegram-csatornák szerint a donyecki összecsapásoban használják ezeket.

A PhD-hallgató bejegyzését alább tekinthetik meg:

A francia gyártmányú, 155 milliméteres BONUS tüzérségi lövedéket kifejezetten ellenséges harckocsik megsemmisítésére tervezték. A lövedék két kisebb robbanófejet hordoz magával, amelyek álló vagy mozgó páncélozott jármű ellen is hatásosak – ismertette az új fegyverről a Portfolio.

Hozzátették, a A BONUS sokban hasonlít a német SMArt 155 rendszerhez, azonban

a kettő között a fő különbség, hogy az SMArt 155 ejtőernyőn ereszkedik a BONUS szárnyas rendszere helyett.

A német lövedékből már a nyár folyamán betáraztak az ukrán erők – derült ki ugyancsak a közösségi médiába feltöltött felvételekől.

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos
2023. január 06. 08:42
Egyszer véget ér a háború, és az oroszok elkezdik nézegetni a statisztikát, hogy kik adtak fegyvert az ukroszoknak. Sokan lesznek Nyugaton, akiknek ivarszerv-,vöröscsontvelő-, vastagbél-, gyomor-, tüdőproblémái adódnak.
szintetikus
2023. január 06. 08:17
Mindig jó látni az ilyeneket. Kell az, hogy a terrorista nemzet fiai bent égjenek a tankjaikban.
Zolotarjov
2023. január 05. 23:28
Mindig a csodafegyverekben bíznak, mint Adolf..:)
Türelem
2023. január 05. 21:56
Kísérletek mindkét oldalról, ki tudd több fiatalt meggyilkolni, ki tudd több árvát hagyni maga után, a demokrácia, a nyugat védelme érdekében.....szeretném már látni a fiatal franciákat, amerikaiakat, németeket, angolokat, olaszokat a első vonalban, a lövészárokban, majd anyáikat.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!