Kárpátaljai magyar katona beszélt éjfélkor az RTL-en

2023. január 02. 06:12

Traski Viktor a frontról küldte a videót.

2023. január 02. 06:12
null

A Telex arról ír, hogy egy kárpátaljai magyar katonával, Traski Viktorral készült interjút közölt az RTL éjfélkor, a himnusz után, amit tanárok és gyerekek énekeltek. Traski matematikus, aki tanárként dolgozott, és most az orosz-ukrán háború frontvonalában teljesít szolgálatot, derült ki.

Elhangzott, hogy a tanár önként jelentkezett katonának, korábban docensként dolgozott az Ungvári Nemzeti Egyetemen. A családja nem örült a döntésének, emlékezett vissza. Elmesélte, hogy a tüzérséghez került, ahol eleinte nem tudta, pontosan mit kell csinálni.

Én meg erre azt, hogy jól van, majd jövök” – tudjuk meg.

Traski elmondja, hogy nehéz elveszíteni egy bajtársat, és megmutatta azt a lövészárkot is, ahol éppen vannak. Ha meghallják, hogy süvít egy lövedék, négy másodpercük van, hogy lehasaljanak. Itt nézheti meg a videót:

Kép forrása: RTL-videó

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2023. január 03. 03:26
Azt sem tudja, hogy a lövedék hamarbb ér mint a hangja? Ez hogy lehet matek meg fizikatanár? Vagy katona?
kiss.istvan770
2023. január 02. 20:42
Haza és nemzetáruló.
Akitlosz
2023. január 02. 20:09
2014-ig béke volt. Mennyit fejlődött Ukrajna addig a létrejötte óta? Könnyen lehet, hogy békében még nagyobb gondjai lennének Ukrajnának a hatalmas háborús segélyek nélkül. Nyilván az "újjáépítésre" is fognak kapni segélyeket meg névleg hitelt, amit soha nem fognak visszafizetni, de már nem annyit, és az sem fog örökké tartani. Ukrajna 1 nyelvű ukrán nemzetállamot akar, amihez viszont túl nagy ország.
Atti bá
2023. január 02. 19:45
Meglepő, hogy semmi propaganda nem került a mondókába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!