Boris Johnson: Putyin rakétatámadással fenyegette meg Nagy-Britanniát

2023. január 30. 07:53

„Csak egy percbe telne” – idézte fel Putyin szavait a volt brit miniszterelnök.

2023. január 30. 07:53
null

Boris Johnson, egykori brit miniszterelnök arról beszélt a BBC dokumentumfilmjében, hogy Vlagyimir Putyin rakétacsapással fenyegette meg őt egy „rendkívüli telefonbeszélgetés során, az ukrajnai orosz inváziót megelőzően”.

– idézte fel Putyin szavait Johnson.

Nagyon nyugodt volt Putyin hangja a telefonban

A BBC cikkében kitér arra is, hogy Johnson már akkor figyelmeztette arra az orosz elnököt, hogy Ukrajna lerohanása nyugati szankciókhoz és fokozott NATO-jelenléthez vezetne az orosz határoknál. 

A volt brit kormányfő azzal is próbálta elrettenteni az orosz katonai akciótól Putyint, hogy közölte: „Ukrajna belátható időn belül nem fog csatlakozni a NATO-hoz”.

Johnson ugyanakkor hozzátette, hogy „a nagyon nyugodt hangnemből és a távolságtartásból is kiderült, hogy az orosz elnök csak játszadozott."

Az említett dokumentumfilm fókuszában Putyin kapcsolatai és interakciói állnak a világ vezetőivel.

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 30. 19:40
Ez a következő egyfelvonásos.Ennek a kétbalkezes bohócnak valami + szerepe lehet a kavarásokban.
nyugalom
2023. január 30. 11:09
Miert nem a bekét szorgalmazza?
roughneck
2023. január 30. 10:47
Putyin csak jatszadozott szegeny Boris-szal! Megteheti, mert segghulye vagy baszd meg, az osszes EU-s vezetovel egyetemben. Benneteket nem lehet/szabad komolyan venni! :-)))
masikhozzaszolo
2023. január 30. 10:43
Na, meg ne dícsérjem, nincs miért, de a Fény Városában maradt egy kis fény. Macron most is mondta, kapcsolatban van Putyinnal. És nem küzd az elsőségért, hogy Washington, London, Berlin, Párizs .. Jó neki így, különösen, hogy az egyedüli európai szárazföldi atomhatalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!