Jack Ma kínai milliárdos átadja az Ant Group fintech cég irányítását

2023. január 07. 21:03

Az átalakítás után mindössze a részvények 6,2 százaléka lesz a tulajdonában.

2023. január 07. 21:03
null

Átszervezés miatt átadja az Ant Group pénzügyi-technológiai vállalat irányítását Jack Ma kínai milliárdos, az Alibaba kínai webáruház alapítója és volt tulajdonosa – közölte szombaton a vállalat.

Jack Ma a leghíresebb kínai üzletemberek egyike, a self-made-man jelképe volt a technológiai iparág kínai vezetőinek egész nemzedéke számára. Az egykori angoltanár azonban 2020-ban visszavonult a nyilvánosságtól, miután a kormány által elrendelt szabályozásokra tett epés megjegyzései miatt Peking megakadályozta, hogy Hongkongban tőzsdére vigye az Ant Groupot. A vállalat szombaton jelentette be közleményben, úgy alakítja át a szerkezetét, hogy egyetlen részvényes – sem egyedül, sem más felekkel – ne ellenőrizhesse az Ant Groupot.

A közlemény szerint Jack Ma korábban a részvények 53,46 százalékával rendelkezett. Az átalakítás után mindössze a részvények 6,2 százaléka lesz a tulajdonában. A vállalat szerint tízen rendelkeznek független szavazati joggal. Az Ant Group tőzsdére vitele világrekordnak számított, és akkor vonták vissza, amikor Ma más kereskedelmi érdekeltségei ügyében folyt hivatalos vizsgálat. Peking rekordmértékű, 2,75 milliárd dolláros büntetéssel sújtotta az Alibabát állítólagos tisztességtelen üzleti gyakorlat miatt.

(MTI)

Nyitókép: Jack Ma, az Alibaba, a legnagyobb kínai internetes kereskedelmi vállalat társalapító elnöke beszél a Kijevi Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2019. november 8-án.MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. január 07. 21:21
Hallottam ezt a figurát beszélni (videón), meg jó pár más multimilliárdost is: ez egy hatalmasan ostoba seggfej mindhez képest. Érthetetlen számomra, hogy hogyan, miért vitte fel az isten ennyire a dolgát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!