Orbán Viktor: „A zsidó nép tragédiája a magyar nemzet tragédiája is”

2023. január 27. 21:19

Ferenc pápa így fogalmazott a holokauszt emléknapja kapcsán: „Több millió zsidó és más vallású ember megsemmisítésének emlékét nem lehet elfelejteni, sem tagadni.”

2023. január 27. 21:19
null

Európa-szerte tartottak megemlékezéseket a holokauszt emléknapja alkalmából: 1945. január 27-én szabadították fel a szovjet Vörös Hadsereg katonái az auschwitzi haláltábort, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. A megemlékezők sorához csatlakozott Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Judit igazságügyi miniszter is – tájékoztatott pénteken a Magyar Nemzet.

„1945-ben ezen a napon szabadult fel az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor. Ezen a napon fejet hajtunk a holokauszt áldozatai előtt.

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren a holokauszt emléknapja alkalmából.

A Magyar Nemzet megosztotta a szentatya írását is. Ferenc pápa így fogalmazott a holokauszt emléknapja kapcsán:

A lap arról is beszámolt, hogy a német szövetségi parlament (Bundestag) is megemlékezett a holokauszt áldozatairól, első alkalommal volt azonban a rendezvény központi témája a szexuális kisebbségek üldöztetésének ügye. Rozette Kats holland holokauszt-túlélő kiemelte, hogy minden egyes üldözöttnek kijár a tisztességes megemlékezés.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2023. február 14. 14:40
Az elmúlt 13 évben ez egy mondata Orbánnak, amivel egyetértek. Nem sok ilyen van.
Palatin
2023. január 29. 13:12
Néha olyan érzésem van, mintha az uniót arra találták volna ki, hogy Magyarországot tönkretegye. Ránk mindig ferde szemmel néztek Európában. Más, számukra felfoghatatlan nyelvünk van. Egy ösrégi nyelv, ami csodálatos. Az európai nyelvek (a szláv nyelveket kivéve) zagyva keveréknyelvek (jól ismerem öket), amelyekek az irodalma csak azért olyan "csodálatos" mert a nyelveket sokan beszéik. Ezt azok a nyugati tudósok is elismerik, akik tudnak magyarul. De az is böki a csörüket, hogy itt gyökeret tudtunk verni. Sorsunk nagyon hasonlít a zsidók sorsához. Kevesen tudják, hogy a Trianon kapcsán Magyarországot teljesen fel akarták osztani. Egy hajszálon múlott, hogy mégsem. Pl. nézzük az angol nyelvet, bruhahahaa... (verseket is írok angolul, ismerem) 5-6 nyelvböl összetákolt hibrid. Hogy egy ilyen katyvasz világnyelv lehetett, az csak annak köszönhetö, hogy az angolok letarolták az egész világot, és mindenütt terjesztették a nyelvüket és kultúrájukat. Röhely, hogy az unió nyelve az angol, akit maguk hátat fordítottak neki. Hogy az angolok világ legbrutálisabb gyarmattartói, népirtói voltak, azt már mindenki elfelejtette. Az angol nyelv tipikus példája annak, hogy "A mennyiség egy határon túl, minden minöséget legyöz." Csak egy példa erre: A 60-as években Oxfordban lefolytattak egy nyelvészeti projektet, azt vizsgálván, hogy melyik európai nyelv érthetö meg jobban kedvezötlen körülmények között, mint pl. gépzaj, utcai zaj, kiabálás nagyobb távolságból, tökéletlen telefonon keresztül, idegen anyanyelvüek által mondva, tájszólásban, kiejtési hibával, részegen stb..stb. A magyar nyelv gyözött, az angol az utólsó lett. Hamar csend lett a projekt körül. Nyugodtan büszkék lehetünk a nyelvünkre, sok szempontból egyedülálló és klassz. Kevés nyelv van, pl., amelyik verselésre, szójátékokra, viccekre, igazi ünnepi beszédekre stb. olyannyira alkalmas, mint a magyar. Egyébként, annakidején, amikor szavazással kiválasztották az USA hivatalos nyelvét, az angol csak néhány szavazattal nyert a spanyol elött. Kvalitásait tekintve a spanyol egy lényegesen jobb nyelv.
-Zsolt-
2023. január 29. 00:19
Közben meg Túró Torta és a Köteles esténként a Horthy szobor tövében hemperegnek.
Gèbi
2023. január 28. 15:36
Semmi közünk semmiféle zsidó "tragédiához". Orbán már megint zsidó talpat akart nyalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!