Zelenszkij cáfolta, hogy az orosz katonák már bent lennének Szoledarban

2023. január 11. 20:03

Az ukrán elnök szerint Moszkva csak reményt akar adni azoknak, akik az „agresszió mellett állnak”.

2023. január 11. 20:03
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolta szerdán azt az orosz állítást, amely szerint az orosz katonák már benyomultak volna a Donyeck megyei Szoledar városába. Erről az államfő esti videoüzenetében beszélt. Szavai szerint a „terrorista állam”, Oroszország és propagandistái azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha Szoledar egy része már az ellenőrzésük alatt lenne. Ezt szerinte Moszkva azért teszi, hogy

Oroszország lakosai támogassák a mozgósítást és reményt adjon azoknak, akik az agresszió mellett állnak.

Leszögezte, hogy a harcok folytatódnak, az ukrán erők tartják magukat Donyeck irányában. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az orosz agresszió csak akkor „apad le, ha az orosz ambícióknak nem lesz más alternatívája, mint a vereség”.   

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve kijelentette, hogy Szoledart légideszant alakulatok vették blokád alá északról és délről, a légierő a városban lévő ukrán erődítményeket bombázza, a központban pedig rohamosztagok harcolnak.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 12. 10:10
azért látszik a palin, hogy ő sem hiszi amit mond!
Málaga21
2023. január 12. 10:01
https://www.youtube.com/watch?v=7c-zliWcHIw Az igazmondó celebszkij.
Vakfolt
2023. január 12. 09:45
"Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az orosz agresszió csak akkor „apad le, ha az orosz ambícióknak nem lesz más alternatívája, mint a vereség”. " Ezt olvasta a szerencsesütijében.
tartarossz.blog
2023. január 12. 08:18
https://novorosinform-org.translate.goog/soledar-polnostyu-osvobozhden-ot-vsu--prigozhin-111586.html?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp cáfolhat, de ez az oldal nem fake news.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!