Az Egyesült Királyság vadászgépeket küldhet Ukrajnába

2023. január 28. 09:45

Egy magas rangú brit katonai tisztviselő szerint ehhez egy feltételnek mindenképpen teljesülnie kell.

2023. január 28. 09:45
null

Az Egyesült Királyság vadászrepülőgépeket szállíthat Ukrajnának légtérrendészeti feladatokra, miután Oroszország kivonja csapatait az országból –  írja az APA a Reutersre hivatkozva.

– fejtette ki egy meg nem nevezett magas rangú brit katonai tisztviselő a lapnak. „Az Egyesült Királyság fontolóra vehet egy ilyen forgatókönyvet, ha az orosz erők kivonulnak Ukrajnából, és szükség van arra, hogy az ukránok légtérrendészeti missziót hajtsanak végre légtérvédelmük érdekében” – mondta a forrás.

Nyitókép: AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coupdetat
2023. január 29. 10:12
Repülősgizipeti bárkit kiképez bármilyen harci és személyszállító gépre 5 perc alatt.
elfújta az ellenszél
2023. január 28. 23:02
Az angolok voltak évszázadokon keresztül a proxy háborúcsinálás mesterei. A Brit Birodalom létrejöttének jelentős részben ez volt a receptje Helyi törzsi, kiskirályi konfliktusokra rátapadva ügyes viszálykeltéssel és valamelyik fél melletti beavatkozással mindig a győztes oldalon végezték, viszonylag nem túl nagy ráfordítással. Ukrajnában eddig jól működik a receptjük, amit persze az amerikaiak már jó ideje átvettek
Lensver
2023. január 28. 14:18
Ha csak a háború után küldik a gépeket, akkor annak nincs sok értelme. Gondolom valami 20-30 éves elavult technológiát adnának.
Selamat
2023. január 28. 14:17
Ezek a tetves angol nem is tudom hogyan nevezzemek még mindig azt hiszik, hogy ők tudnak mindenen és mindenkin uralkodni, s ezért még valóban képesek lennének kirobbantani egy valódi III. Világháborút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!