„Oroszország végtelennek tűnő csapatokkal rendelkezik” – ukrán katonai parancsnok helyzetjelentése a frontról

2023. január 30. 11:27

„Lekaszáljuk az egyik csoportot, aztán jön egy másik, aztán megint egy másik” – nyilatkozta Oleksandr Matviyenko.

2023. január 30. 11:27
null

A The Wall Street Journal azt írja: Oleksandr Matviyenko ukrán hadnagy, a Bakhmutban felderítő drónokat működtető egység parancsnoka szerint, mivel Oroszország mintegy 300 000 embert mozgósított és „több ezer bűnözőt szerződtetett Wagnerbe”, végtelennek tűnő csapatokkal rendelkezik.

– nyilatkozta Matviyenko hadnagy. Szerinte az ukrán erők addig tarthatják magukat Bakhmutban, amíg a nyugatról érkező utánpótlási vonalaik sértetlenek maradnak.  A város fölött magasodó dombon állomásozó ukrán tüzérségi egység parancsnoka elmondta, hogy

az elmúlt hónapban 1500 lövedéket lőttek ki az orosz állások felé.

A cikk szerint a városközpont szellemvárossá vált. Az utcákon csak a csapatokat szállító poros autók közlekednek. Kóbor állatok kotorásznak a városból elmenekült önkormányzati dolgozók által hagyott szemétkupacokon. 

Nyitókép: Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beobachter1
2023. január 30. 20:35
Há bakker! A hohol orkoknak egy év, több százezer saját külön - bejáratú halott, és a kőkorszakba visszabombázott haza látványa kellett ahhoz, hogy kiszámolják, miszerint kevesebben vannak! Mindegyikben egy minősített kretén matekzseni veszett el!
Igazszó
2023. január 30. 16:53
Szar hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
zuriktodor
2023. január 30. 16:36
Színtiszta propaganda.
Vasalo
2023. január 30. 14:42
Huha mekkora ujdonság ez az ukrán hadvezetésnek. Meg kellett volna kérdezni tavaly egy 10 éves kisgyereket az hasbol megmondta volna ezeknek a khakieszüeknek, hogy az ellenfél vagy 10szer nagyobb és gyakorlatilag kimerithetetlen eröforrásokkal rendelkezik. De ugye ezt már leirták anno Hitler idejében is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!