Zelenszkij összehívta a haditanácsot

2023. január 12. 21:00

Egyre kritikusabb a Bahmut és Szoledar városok körül kialakult helyzet.

2023. január 12. 21:00
null

Volodir Zelenszkij ukrán elnök haditanácsot hívott össze csütörtökön Kijevben, hogy megvitassák a Donyeck megyei Bahmut és a tőle mintegy 15 kilométere fekvő Szoledar városok körül kialakult helyzetet.

– írta Zelenszkij a Facebookon. Kiemelte, hogy az említett városokat védő ukrán alakulatokat folyamatosan ellátják lőszerutánpótlással és „minden mással, ami szükséges”. Az elnök tájékoztatása szerint szót ejtettek az ukrán hadsereg megerősítéséről a partnerországoktól kapott felszerelésekkel és fegyverekkel.    

Több mint száz orosz katona halt meg

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője egy tévéműsorban elmondta, hogy a nap folyamán az orosz erők 91 alkalommal lőtték Szoledart, és közölte, hogy több mint száz orosz katona halt meg a városért folyó harcokban.

„Szoledarban folynak a harcok, az ellenség oda összpontosította fő erőfeszítéseit, beleértve a Wagner csoport legképzettebb katonáit és más alakulatokat. Rakétaegységünk és tüzérségünk azonban arra összpontosította erőfeszítéseit, hogy amennyire csak lehet, kiszorítsa az ellenséget” – fogalmazott a szóvivő.    

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. január 13. 15:33
Inkább a konzíliumot kellett volna..
zuriktodor
2023. január 13. 09:06
Podolják (ukrán hangja: Zelenszkij) megint konfliktusban van a hadvezetéssel, vissza akarja foglaltatni Szoledárt. Zaluzsnij szerint az ellentámadás katasztrofális veszteségekhez vezetne, és az ukrán hadsereg elveszítené a legértékesebb egységeket, amelyeket a zaporozsjei vidéki offenzívára készítenek fel. Kétes kimenetelű terv nekimenni annak a Wagner csapatnak, amelyik városi harcban már támadásban is erősebb volt a védőknél.
Antal Béla
2023. január 13. 07:49
.... ameddig én 10-t ütöttem a sapkámmal, addig a mocskus ruszkik csak egyet a nagy kalapáccsal!
pitypang1125
2023. január 13. 06:06
Konyec.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!