A britek tankokat küldenek Ukrajnába

2023. január 14. 07:53

Közben a NATO-n belül attól tartanak, hogy az oroszok ezt a háború jelentős eszkalációjának tekinthetik.

2023. január 14. 07:53
null

A brit miniszterelnök, Rishi Sunak jóváhagyta, hogy azonnal négy Challenger 2 harckocsit, és később további nyolc tankot küldjenek Ukrajnába – olvasható a Sky News cikkében. A lap egy Downing Street-i forrásra hivatkozva azt írja, hogy Sunak erről szombaton tájékoztatja Volodimr Zelenszkij ukrán elnököt.

Ezzel az Egyesült Királyság lenne az első nyugati hatalom, amely tankokat szállít Kijevnek, ez a jelentős lépés annak ellenére történt, hogy

a NATO-n belül attól tartanak, hogy az oroszok ezt a háború jelentős eszkalációjának tekinthetik.

A lépésre akkor kerül sor, amikor Oroszország a jelek szerint hónapok óta az első harctéri győzelmét érte el Szoledar elfoglalásával. A Donyeck keleti részén fekvő városról úgy gondolják, hogy elesett, bár Zelenszkij ragaszkodik ahhoz, hogy a harc folytatódik – olvasható a cikkben.

Nyitóképen: Challenger 2 / Wikipedia

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nabakker
2023. január 14. 15:03
Az oroszok meg atomrakétákat Londonba.
nempolitizálok
2023. január 14. 14:35
Még szép, ilyen alapon az oroszok is küldhetnének tankokat londonba.
NZoltán
2023. január 14. 14:30
Valahol még érthető is, hogy a britek is tesztelni akarják élesbe, hogy mit érnek és mit kell még javítani a tankjaikon. Azon kívül ez számukra is egy üzleti lehetőség, mert később az ukránokkal úgy is kifizettetik az ingyen teszek során leamortizált tankjaikat. Nekik az nem fáj, hogy ezért hány ukrán és orosz katona hal meg. Nem akarnak kihagyni egy ilyen kínálkozó lehetőséget. A cél szentesíti az eszközt .
kata56
2023. január 14. 13:44
Szegény katonák..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!