Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orosz lap: Kijev direkt a leghevesebb harcokba küldi az Ukrajnában élő magyarokat

2023. január 26. 06:01

Nem telik el nap anélkül, hogy a kárpátaljai sajtó ne számolna be több halálos áldozatról.

2023. január 26. 06:01
null

A Gazeta.ru arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg vezetése szándékosan küldi az Ukrán Fegyveres Erőkbe (AFU) a nemzeti kisebbségeket, különösen az Ukrajnában élő magyarokat, és a velük feltöltött egységeit a leghevesebb harcokba. Ugyanakkor a kijevi vezetés nem szolgáltat hivatalos statisztikákat régiók és nemzetiségek szerint, ezért nincsenek biztos információk arról, hogy hány kárpátaljai, köztük hány magyar halt meg.

Viktor Nyikita Kárpátalja katonai kormányzója több száz hősi halottról beszélt már a nyáron, és gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy a kárpátaljai sajtó ne számolna be több halálos áldozatról.

– olvasható a kiadványban.

A cikk szerzője hangsúlyozta, hogy a legtöbb magyar az AFU 128. hegyivadászdandárjában szolgál, amelyet általában a legveszélyeztetettebb területekre küldenek.

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserebogár
2023. január 26. 15:38
Itt lenne az ideje a külügynek valamit tenni, hogy a magyar nemzetiségűeket ne vigyék a frontra. Ez nem a magyarok háborúja. Vagy ha másképp nem megy, tüntetni, az utcára menni az ukrán konzulátus elé, hangot adni annak, hogy a magyar védi a magyart!
pumuklik
2023. január 26. 10:40
Ki lehet az 5 geci, aki pozitívnak lájkolja ezt a hírt? Ki kellene verni őket az országból! ...
irondome
2023. január 26. 09:40
Zelenszkij maffia nyeljen el titeket mielőbb a föld!
foldizs
2023. január 26. 09:17
Kadirov szerint az ő fiai is a leghevesebb harcokba kerülnek és az bizony dicsőség meg ők a legkeményebbek. Most akkor melyik logika sántít? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!