Az EU se tudja, hogy mihez kezdjen a mesterséges intelligenciával

2023. január 30. 13:50

Együttműködnének Amerikával, hogy rájöjjenek, mit kell tenni.

2023. január 30. 13:50
null

Washington és Brüsszel fokozza hivatalos együttműködését a mesterséges intelligencia (A.I.) kutatásában, ami a feltörekvő technológiával kapcsolatos uniós szabályozási erőfeszítések szempontjából kulcsfontosságú időszak.

Az Európai Bizottság és az amerikai kormányzat péntek este (január 27-én) virtuális ceremónia keretében írta alá a

A megállapodás aláírására az EU-USA Kereskedelmi és Technológiai Tanács (TTC) keretében került sor, amelyet 2021-ben indítottak el a transzatlanti együttműködés állandó platformjaként több kiemelt területen, az ellátási lánc biztonságától az új technológiákig.

A TTC legutóbbi magas szintű ülésére decemberben került sor az Egyesült Államokban, és a mesterséges intelligencia mint az együttműködés egyik legfejlettebb területe került bemutatásra.

A két tömb különösen egy közös ütemtervet hagyott jóvá, amelynek célja, hogy közös megközelítést alakítsanak ki e feltörekvő technológia kritikus szempontjaira, például a megbízhatóság mérésére szolgáló mérőszámokra és a kockázatkezelési módszerekre vonatkozóan.

„A közös értékek és érdekek alapján az EU és az USA kutatói egyesítik erőiket a mesterséges intelligencia társadalmi alkalmazásainak fejlesztése érdekében, és más nemzetközi partnerekkel együtt fognak dolgozni a valóban globális hatás érdekében” – mondta Thierry Breton belső piaci biztos nyilatkozatában.

A mesterséges intelligenciának mindenre van válasza - csak az ember hiányzik belőle

„A ChatGPT az OpenAI által kifejlesztett mesterséges intelligencia nyelvi modell, amely képes szöveget generálni a neki adott utasításokra válaszul. Az internetről származó hatalmas mennyiségű szöveges adaton képezték ki, így képes kérdésekre válaszokat generálni, történeteket írni és még sok minden mást" - legalábbis így definiálja „önmagát", ha megkérjük erre.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2023. január 31. 10:17
A megállapodás és az együttműködés gondolom arról szól, hogy milyen kérdésekre milyen választ szeretnének látni. :D
kiss.istvan770
2023. január 30. 20:04
Napjainkban még nem létezik mesterséges intelligencia, talán 100 év múlva lehetséges, - ha addig ki nem írtja magát az emberiség. A gyártó cégek üzleti érdeke, a szoftvergyártó alkalmazottak nagyzolása mesterséges intelligenciának titulálni ezeket a szoftvereket. A mesterséges intelligencia létezésében ugyanannyi a valóság, mint anno Kádár et kijelentésében, hogy felépítettük a szocializmust. :)
KBA98
2023. január 30. 17:00
Elsősorban Elon Musk-ot kéne elkülöníteni az emberiségtől, az ég tele van a műholdjaival, bár ezekre rá lehetne ültetni a bajszos vén kurva Ursulát is, de csak Merkellel kézen fogva!
Dobrevita
2023. január 30. 16:18
Az eu-ban már az intelligencia szó értelmezésén elakadtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!