Az ukrán hírszerzés szerint az oroszoknak márciusig kell elfoglalni a Donbaszt

2023. január 21. 12:05

Putyin állítólag kiadta a parancsot Geraszimovnak.

2023. január 21. 12:05
null

A Válasz Online a varsói Keleti Tanulmányok Központjának (OSW) napi összefoglalójáról tudósít. Eszerint jelentős nyugati fegyverfelajánlás érkezik Ukrajnának, de a németek továbbra is blokkolják a Leopard harckocsik szállítását. A harcok súlypontja továbbra is a Donbasz,

az orosz hadsereg viszont a déli fronton is támad, írják, miközben délről-délnyugatról Bahmut felé közelednek.

Hangsúlyozzák: ukrán hírszerzési információk szerint Putyin kiadta a parancsot: márciusig el kell foglalni el a Donbaszt.

A legfontosabbak megállapítások a következők:

1. A lőszerutánpótlás megoldására tett lépéseken kívül elsősorban (rakéta)tüzérségi eszközök vonatkozásában jelentős nyugati felajánlásokat jelentettek be.

2. A cél ukrán nehézdandár(ok) felállítása és ezek teljes mértékű, nyugati eszközzel való ellátása – ehhez a harckocsik még hiányoznak, az ezekből felajánlott mennyiség pedig kevés. 

3. A harcok súlypontja továbbra is a Donbasz, az agresszor viszont a déli, zaporizzsjai fronton is támad. Az oroszok délről-délnyugatról (is) Bahmut felé közelednek.   

4.

Ukrán hírszerzési információk szerint Putyin kiadta a parancsot Geraszimovnak: márciusig foglalja el a Donbaszt.   

5. Az orosz cégjegyzék szerint az ún. Wagner-csoport vezetési tanácsadással foglalkozó, jogi személyiséggel rendelkező vállalat.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. január 22. 09:29
Az ukrán hírszerzés szerint az oroszoknak márciusig kell elfoglalni a Donbaszt - akkor temetik putyint. Most még a patológia bonctermében büdösödik. https://www.youtube.com/watch?v=OXVpQ3MN_Qw
Akitlosz
2023. január 22. 00:32
Mert ha nem akkor mi lesz? Elfoglalja Ukrajna? Ez már megint csak ukrán fantáziálás. Oroszországnak jól láthatóan nem sürgős ez a háború. Ukrajna kivérzik, az EU elszegényedik, az orosz exportcikkek ára magas. Hova siessenek? Ha Putyin ilyen parancsot adna ki, akkor azzal csak frusztrálná a tábornokait, amivel meggondolatlan lépésekre sarkallná őket. Az oroszoknak fontosabb a katonáik megőrzése, mint a terület. Szemben Ukrajnával, amely a területhez ragaszkodik, bármennyi ukrán halott árán is.
pitypang1125
2023. január 21. 20:48
Van egy rossz hírem a hoholoknak. Márciusra már tovább is mennek az Oroszok Dombaszon.
Bitrex®
2023. január 21. 18:11
Meglesz. Talán már februárban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!