Csúcstalálkozót fog tartani Ukrajna és az Európai Unió Kijevben

2023. január 03. 15:58

A pénzügyi és katonai támogatás lesz a fő napirendi pont.

2023. január 03. 15:58
null

Ukrajna és az Európai Unió Kijevben tart majd csúcstalálkozót – jelentette be Volodimir Zelenszkij hivatala egy közleményben. A fő téma a pénzügyi és katonai támogatás lesz. 

„A felek megvitatták a február 3-án Kijevben tartandó következő Ukrajna-EU csúcstalálkozó várható eredményeit, és megállapodtak az előkészítő munka fokozásában” – áll a közleményben.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy az uniós makroszintű pénzügyi támogatás első részletének megérkezésére januárban számít, miután hétfőn beszélt Ursula von der Leyen európai bizottsági vezetővel. Megköszönte Von der Leyen támogatását, hozzátéve, hogy a 18 milliárd euró (19 milliárd dollár) értékű pénzügyi segítség „rendkívül fontos most, amikor Oroszország új erőket próbál gyűjteni az agresszióhoz”.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. január 04. 00:01
Kadhafihoz -Szaddámhoz -Chegevarahoz tudnám hasonlítani , kezéhez korrupció vér tapad.
bagira
2023. január 03. 23:56
Zelenszkij olyan mint a sarokba szorított vadállat , veszélyes egész Európára . Ezt a veszélyes alakot Amerika Európára szabadítja eu halálát jelenti . Most még a határain belül csapkod , de győzelme esetén környező országokra rátámad , többek közt a magyarokra is . Ő lesz igazán Hitler -Sztalin utánzata.
olajfa1
2023. január 03. 22:49
Az összes HIMARS rakétáinkat átadjuk az ukránoknak...
Csigorin
2023. január 03. 21:30
sokba van nekunk a VENKURVA selyemfiuja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!