Robert Castel: Az ENSZ is „Putyin-bérenc pánikkeltő”?

2023. január 28. 16:57

A biztonságpolitikai szakértő furcsállja, hogy „a tegnap pacifistái, atomfegyverellenzői” mára már „úgy gondolják, hogy nem kell félni a Bombától, meg is lehet szeretni”.

2023. január 28. 16:57
null

A Világ Egészségügyi Szervezet a minap külön jelentésben sürgetett a felkészülésre egy esetleges nukleáris válsághelyzetre” – írja szombati Facebook-posztjában az izraeli-magyar biztonságpolitikai szakértő, Robert C. Castel.

„Ha mindazok, akik aggódnak egy esetleges nukleáris eszkaláció miatt, Putyin-bérenc pánikkeltők, akkor úgy látszik, hogy az ENSZ is az” – folytatja Castel, aki ezzel

alighanem Puzsér Róbertnek üzent, akivel hónapokkal ezelőtt keveredett szócsatába a témában.

A publicista „Amikor magyar közszereplők atomholokauszttal fenyegetnek, Putyin blöffjét kiáltják világgá” című írásában Putyin blöffjének nevezte az atommal való fenyegetést. „Puzsér úr, a hidegháború alatt a legnagyobb koponyák gondolkodtak azon, hogy hogyan tudnánk túlélni az atomfegyverek árnyékában. Mi abban a különösen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell a nulláról kezdenünk” – reagált akkor Facebook-kommentben Castel, aki hozzátette:

kell némi intellektuális alázat és szerénység ahhoz, hogy tanuljunk azoktól, akik már végigjárták az utat, amin mi éppen csak elindultunk.

„Ha ők az ötvenes-hatvanas években nyeglén »lehívták volna az oroszok blöffjét«, ma valószínűleg nem lennénk itt. Csak azért mert nincs jó válaszunk erre a problémára, ne tegyünk úgy mintha nem is létezne” – szögezte le.

Mostani posztjában Castel arra is rámutat., hogy „furamód a tegnap pacifistái, atomfegyverellenzői, iraki-háború kritikusai, mélyzöldjek stb. újabban Stanley Kubrik Dr. Strangelove-jához hasonlóan úgy gondolják, hogy »nem kell félni a Bombától, meg is lehet szeretni«”.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. január 28. 21:04
Nem hinném, hogy Castel, aki komoly szakember, a hordóján álló Puzsérnek szólt volna oda.
HunCsz
2023. január 28. 20:12
puzsér édes Istenem. Milyen korban élünk, ahol egy ilyen ócska kis senki ideggyenge üvöltő "művész" figyelem felhivó okádását meghalljuk és hetekig beszélünk róla?? Robert C. Castel igaz mondhatnánk hogy ő is Robert , de egy másik dimenzióban él Egy aktiv gyakorlatban kiprobált katona, aki egy végtelen inteligens, egészséges lelkű, pragmatikus tényleges szakértő. a ''mi'' robink, meg egy mentálisan súlyos, testnevelésből felmentett pondró, akinek egész teljesitmény nélküli élete arról szólt, hogy másokat, akik valamit csinálnak ócsárólja a rájellemző szinte epilepsziás örjöngéssel. Egyetlen teljesitménye amikor bevallotta, hogy szörnyű az élet és alig várja, hogy vége legyen az életének, de kibirhatatlanul lassan jön el a vég. Ezt egy riportban mesélte szerencsétlen beteg flotás. Na ezeket a véleményeket ennek tudatában érdemes kezelni
Anonymtalan
2023. január 28. 19:45
Van jó Cs-137 meg rossz Cs-137.
DrPepper
2023. január 28. 19:26
Tegnap pacifistáiról jut eszembe ez a háború elleni klasszikus, ami annak idején a demokraták indulója volt. Kéne sokat játszani nekik. https://www.youtube.com/watch?v=-aaMzlFrCrY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!