Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

A német külügyminiszternek nem tetszik, hogy az uniós tagállamoknak van vétójoga – ezért aztán el is venné tőlük

2023. január 04. 19:09

Annalena Baerbock nem ért egyet azzal, hogy az EU-ban adott esetben akár egyetlen tagállam megakadályozhat közös döntéseket.

2023. január 04. 19:09
null

A német zöldpárti külügyminiszter kétnapos látogatása során szólalt fel a lisszaboni konferencián. Az EU döntéshozataláról beszélve kijelentette:

az unió nem engedheti meg magának, hogy egyes tagállamai döntéseket blokkoljanak.

Szerinte a minősített többségi szavazás igazságosabb eredményekhez vezetne. Annalena Baerbock azt mondta, hogy az uniós tagállamok gyakran még egy közös sajtóközleményt sem képesek kiadni, mert nem tudnak megegyezni a megfogalmazásában.

Látogatása során a német miniszter újfent arra hívta fel az Európai Uniót és általában a Nyugatot, hogy továbbra is álljanak szorosan Ukrajna mellett, és legyenek szolidárisak Kijevvel.

– fogalmazott.

Baerbock élesen bírálta az Ukrajnát támadó Oroszországot az ünnepek alatti - polgári célpontokat célzó - légicsapásaiért, amelyeket emberiesség elleni támadásnak nevezett. Továbbá szorgalmazta az ukrán katonák nyugati kiképzését. Azt kívánta, hogy 2023 legyen békés, és hozzátette: a kívánságoknál erősebbek a tettek, ezért

„mindaddig támogatnunk kell Ukrajnát, amíg csak szükséges”.

(MTI) 

Nyitókép: Kola Sulaimon / AFP

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyilas Miksa
2023. január 07. 19:05
Teljesen igaza van. Brüsszeli központban mindent jobban tudnak, mint a peremvidéken. Minimális többséggel fegyelmezni lehetne a renitens lázadókat.
buvu
2023. január 06. 09:28
Ne találjatok ki ökörségeket, akkor nem lesz mit vétózni.
Toportyán zsóti
2023. január 05. 21:40
Valahol igaza van, nem jó ha egy novicsokos sorozatgyilkos és a seggibe fúródottak próbálják szabotál ni a többségi akaratot.
Hoth
2023. január 05. 16:19
Ha ezek az agyalágyult németek egy mesekönyv irót választanak külügyminiszternek,akkor itt az eredmény..de mintha a történelem ismételné magát..ideológia elődeik,a komcsik is általában így választottak vezetőket...láttunk postarablót,susztert,villamosvezetőt ...meg ki tudja még mit,miniszteri székekben...azok is mind eljutottak a legsötétebb diktaturákig...most ők is ezt szeretnék...tehát akkor ne legyen vétojoguk a tagállamoknak...nos elsőre is igen demokratikusan hangzik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!