A CNN már Churchillhez hasonlítja Zelenszkijt

2022. december 21. 20:20

Erős párhuzamot vont az amerikai portál.

2022. december 21. 20:20
null

A CNN merész párhuzamot vont Churchill és Zelenszki között: egy elemzést adtak közre arról, hogy Volodimir Zelenszkij amerikai látogatása hogyan hasonlít Churchill 81 évvel ezelőtti látogatására. Mint írták, „Volodimir Zelenszkij ukrán elnök érkezése megható visszhangot kelt Winston Churchill brit miniszterelnök 81 évvel ezelőtti washingtoni érkezésére, csütörtökön, néhány nappal a Pearl Harbor elleni japán támadás után. Az a karácsonyi látogatás megszilárdította azt a szövetséget, amely megnyerte a második világháborút és felépítette a háború utáni demokratikus világot.”

Megjegyezték, hogy Zelenszkij az év elején a brit parlamentben tartott videóbeszédében nemzetének Oroszországgal szembeni ellenállását Nagy-Britanniának a nácikkal szembeni magányos dacához hasonlította az Egyesült Államok második világháborúba való belépése előtti napokban, és az amerikai fővárosba való érkezése kiélezi a párhuzamot Churchill és Franklin Roosevelt elnök korábbi találkozójával.

Mint írták, Churchill és Roosevelt kitervelte a náci Németország és a császári Japán legyőzését, és

Szerintük Zelenszkij Churchillhez hasonló hősies fogadtatásban részesül majd, valamint, hogy az extra amerikai támogatás azt jelenti, hogy Washington valóban „kivonta a kardot a szabadságért, és eldobta a hüvelyt”, ahogy Churchill mondta a Roosevelt-kormányzatról a kongresszushoz intézett beszédében 1941. december 26-án.

Az ukrán vezető valószínűleg értékelni fogja a történelmi párhuzamokat – tették hozzá. Zelenszkij egyébként Churchill egyik leghíresebb háborús beszédét parafrazálta a brit parlament tagjaihoz márciusban intézett érzelmes beszédében. „Nem adjuk meg magunkat, nem veszítünk, a végsőkig megyünk”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2022. december 22. 12:33
Ha nem nyerik meg a háborút, akkor most őket neveznénk háborús bűnösnek! Valszeg zselé ezért nem akarja a békét, mert nem akar a világ szemében is azzá válni, ami valójában: háborús bűnös!!!
5m007h 0p3ra70r
2022. december 22. 11:25
Pedig Sir Winston sosem hasonlította a német kancellárt májashurkához.
SkyCopy
2022. december 22. 10:53
Semmi több: a nyugati bankár kapitalizmusnak remek bábja zelenszkij, ezt meg a közemberek felé is propagálni kell. Jelcin is remek emberük volt, sőt a liberál baloldal minden embere igazi hazafi! Szerintük. Jelenleg a komplett világunkat a gonosz tartja a markában, ráadásul megtévesztő köpönyegben. A harácsolás, az "egyre több kell" elv, a folyamatos elégedetlenség érzés fenntartása, a pénz mint az élet egyetlen értelme PONTOSAN ilyen világot eredményez. Sebaj, ez kell az átlag, fejlett polgárnak! Majd lehet sírni hogy rosszak az emberek, háborúk vannak. Mit vártok?
Odone Ricci
2022. december 22. 10:32
A ma reggeli (dec.22.) külföldi TV-hiradókban lehozták Zele beszédét az USA-ban. Kitűnő szónok, nagyon jó angol kiejtéssel és nyelvtannal, elmagyarázta az amerikai politikusoknak, hogy "nem adományt, alamizsnát kap Ukrajna tőlük, mert ez visszatérül majd az USA-nak, hiszen a világ békéjéért harcolnak. " Zseniális szöveg. Ilyen kell nekik , "nem a Rákóczi csontja ", a magyar mondás szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!