Evakuálni kellett a kórházat – világháborús gránáttal a testében ballagott be egy 88 éves férfi

2022. december 21. 20:33

„Egy alma, egy mangó, vagy akár borotvahab... hozzászoktunk, hogy szokatlan tárgyakat találunk ott, ahol nem kellene lenniük. De egy gránát? Ilyen még soha se volt” – mesélte egy orvos.

2022. december 21. 20:33
null

Egy francia kórházat ki kellett üríteni, miután egy 88 éves férfi egy első világháborús gránáttal a hátsójába szorulva jelentkezett az orvosoknál. Bár a 88 éves férfi biztosította a személyzetet arról, hogy a gránát egy gyűjtői darab, amelyet hatástalanítottak, a touloni Sainte Musse kórház dolgozói sürgősen evakuáltak néhány beteget, másokat átirányítottak, és kihívták a tűzszerészeket.

– mondta a sürgősségi osztály egyik meg nem nevezett dolgozója a Nice-Matin című helyi lapnak, amely a történetet közölte. „De egy gránát? Ilyen még nem volt.”

Ritkán jön ki onnan, ahonnan bejutott

A mintegy hat centiméter átmérőjű és 20 centiméter hosszúságú gránát kiemeléséhez az orvosoknak hasi műtétet kellett végezniük, és a delikvens másik végéből kellett eltávolítaniuk. A férfi állítólag a bátyja otthonában találta a gránátot. A műtét zökkenőmentesen zajlott, a beteg pedig már lábadozik.

A kórház vezetősége megerősítette a Nice-Matinak, hogy a szokatlan incidens szombaton este 21 óra és 23.30 között történt, „ami a tűzszerészek beavatkozását, a felnőtt és gyermek sürgősségi esetek evakuálását, valamint a sürgősségi áramlás átirányítását tette szükségessé”.

A kiemelt gránátról egy kép is megjelent az interneten végül.

Nyitókép: Reddit

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2022. december 22. 17:29
Ez akkora LOL, hogy tuti igaz.
balbako_
2022. december 22. 15:04
Ez is egyfajta "szerelem"
masikhozzaszolo
2022. december 22. 13:32
Eszembe jut a vietnami háborús kép, mikor a vietnami nőbe az amerikai katona belelövi a világító fényjelzőt. Igen oda. Csak hogy tudjuk, kicsodák.
Hannibal
2022. december 22. 10:15
Nagyapám is besétált a kórházba a 80-as évek elején gránáttal a testében. Igaz az világháborús repeszdarab volt és az achilles-szénél. De hát, ki mit favorizál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!