Kényszersorozásokat tartanak az oroszok a megszállt ukrajnai területeken

2022. december 11. 09:41

Kompenzálni akarják a veszteségeket a szeverodonyecki fronton.

2022. december 11. 09:41
null

A megszállók aktívan keresik a „mobikat” (hadra fogható férfiakat - a szerk.) a Luhanszki területen – írta meg az Unian hírügynökség, vezérkari jelentésekre hivatkozva. Mint írták, „a megszállók megpróbálják mozgósítani a helyi lakosságot, hogy kompenzálják az orosz veszteségeket szeverodonyecki fronton”.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának reggeli jelentése szerint egyes településeken különleges járőrök veszik fel a mozgósítottakat.

A férfiakat az utcáról azonnal a gyülekezőhelyekre viszik.

„A Szeverodonyeck irányában támadó ellenséges egységek hiányos létszámának pótlása érdekében a Luhanszki terület ideiglenesen megszállt övezetében megerősítették a kényszermobilizációs intézkedéseket. Krasny Luch városában megnőtt a járőrök száma, akik ellenőrzik a férfiak iratait, átadják a felszólításokat és elviszik őket a mozgósított férfiak gyűjtőhelyére” – áll a jelentésben.

Nyitókép: Avdijivka, 2022. november 22.
Az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság milíciájának tagjai egy BTR-80-as kerekes, kétéltű páncélozott szállítójárművön a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2022. november 22-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
MTI/EPA/Allessandro Guerra

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. december 11. 13:49
"írta meg az Unian hírügynökség, vezérkari jelentésekre hivatkozva" Köszönöm, itt abbahagytam.
Gaben21
2022. december 11. 12:54
Orosz belügy.
kecsketenyeszto
2022. december 11. 11:55
Mit vártatok? Olyan, hogy béke nem lesz egyik napról a másikra. Amíg nem lesznek kiűzve az oroszok ukrajna teljes területéről, addig még az orosz szimpatizánsok is megszívják. Aki eddig örült nekik, most mehet golyófogónak. Csak a szoponcok veszik be, hogy mekkora békepárti a kormányunk, miközben a legnagyobb agresszort támogatja és ukrajna teljes elfoglalása esetén ugyanúgy megmaradna az irtózatos terror az ottmaradó ukrán oldali lakosság számára. Egyszerűen nem szabad odaengedni az oroszokat és ennek az egyedüli módja a katonai támogatás.
zara
2022. december 11. 11:49
orosz jog szerint oroszo. része...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!