Csapást mért Ukrajna a Wagner-csoportra

2022. december 11. 19:09

Sajtóhírek szerint jelentősek az orosz veszteségek, Luhanszk kormányzója arra számít, hogy a túlélők „legkevesebb 50 százaléka” meghal az orvosi ellátás hiánya miatt.

2022. december 11. 19:09
null

Az ukrán erők csapást mértek az orosz Wagner zsoldoscsoport egyik kelet-ukrajnai főhadiszállására – adta hírül a BBC vasárnap, Luhanszk ukrán kormányzójának beszámolójára hivatkozva.

Jelentősek lehetnek az orosz veszteségek

Szerhij Haidai szerint a Luhanszk megyei

Kadijivkában kapott találatot egy szálloda, ami a csoport székhelye volt,

és ezzel jelentős orosz veszteségek keletkeztek – adta hírül a BBC, noha cikkünk írásáig nem tudták független hírforrásból is megerősíteni, hogy a Wagner csoport valóban a szállodában tartózkodott.

A kadijivkai csapás kapcsán Luhansz kormányzója elmondta azt is: arra számít, hogy a túlélők „legalább 50 százaléka” meghal az orvosi ellátás hiánya miatt – írja a portál.

A lap teljes, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

A Wagner csoportról
A csoport tagjai államilag támogatott zsoldosok, akik a nyugati szakértők szerint a Kreml érdekeinek megfelelően tevékenykednek. A katonai magáncéget Jevgenyij Prigozsin hozta létre, a csoportot többször vádolták már meg háborús bűnökkel és emberi jogi visszaélésekkel. A Wagner-egységeket korábban a Krímben, Szíriában, Líbiában, Maliban és a Közép-afrikai Köztársaságban is bevetették – emlékeztetett vasárnapi cikkében a BBC.

A csoport tagjai államilag támogatott zsoldosok, akik a nyugati szakértők szerint a Kreml érdekeinek megfelelően tevékenykednek. A katonai magáncéget Jevgenyij Prigozsin hozta létre, a csoportot többször vádolták már meg háborús bűnökkel és emberi jogi visszaélésekkel. A Wagner-egységeket korábban a Krímben, Szíriában, Líbiában, Maliban és a Közép-afrikai Köztársaságban is bevetették – emlékeztetett vasárnapi cikkében a .

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mintaszkitap
2022. december 13. 08:23
adta hírül a BBC..... Erről ennyit. Gondolom a brit tudósok is közreműködtek. Ha csak azt nézném amit ezek adnak "hírül", akkor már nem lenne orosz a földön, az ukrán demokrácia viszont minta lenne univerzumszerte. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a nyugati sajtó vajon a végén hogy fogja interpretálni, hogy mégis az oroszok akarata győzött. Bár a cnn-en már láttuk, hogy egy lángoló benzinkút előtt is tudják mondani, hogy Békés tüntetők, viszont egy országrész elfoglalását letagadni már nehéz lesz.
nempolitizálok
2022. december 12. 09:29
"angol hirszerzés".
Lajoss
2022. december 12. 08:28
Ez így van rendben.
Kivűlálló
2022. december 12. 02:00
"Csapást mért Ukrajna a Wagner csoportra" Hagyjuk mán...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!