Óriási hibát követett el a Wagner-csoport, Ukrajna azonnal kihasználta

2022. december 13. 15:40

Ukrajna a hétvége folyamán több orosz katonai bázisra is csapást mért, a célpontok között az orosz Wagner zsoldoshadsereg bázisai is szerepeltek.

2022. december 13. 15:40
null

A Twitterre kikerült felvételek szerint a Kadijivkai Wagner-bázist azután azonosították be, hogy a zsoldoshadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin fia megosztott egy fényképet róla – számolt be róla a Portfolio kedden.

Szerhij Hajdaj, az oroszok által megszállt luhanszki régió egykori kormányzója elárulta, hogy

Ukrajna szombaton csapást mért egy Kadijivkában található szállodára.

A lap a károkozás méretéről is tudott becsléssel szolgálni. A feltételezések szerint az épületet az Ukrajnában harcoló orosz zsoldosok használták. Az egykori ukrán kormányzó véleménye szerint az ott tartózkodók legalább 50 százaléka életét vesztette.

A portál azt is megjegyzi, hogy a Twitterre nemrégiben felkerült fényképek alapján

az épületre maga Pavel, a Wagner-csoportot vezető Jevgenyij Prigozsin fia hívta fel a figyelmet

azzal, hogy egy képet posztolt a közösségi médiában. Ez természetesen önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy az épület azonnal a HIMARS-célpontok listájára kerüljön, de ahhoz éppen elegendő lehetett, hogy felkeltse az ukrán hírszerzés figyelmét.

A nyitókép illusztráció. Fotó:Twitter

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2022. december 13. 23:33
Bahmutról próbálják ezekkel a propagandista hírekkel elterelni a figyelmet az ukik? Mert ott nagyon nagy szarban vannak és hullanak, mint a legyek.
Lami66
2022. december 13. 23:08
Most leírom mi történt (ukrán kommunikációs stílusban) A mocskos náci zukránok az ártatlan polgárokat lövik! Egy szállodát lőttek szét, benne rengeteg ártatlan civil, sok gyerek. Az ensz és a fao azonnal mérjen csapást vlagyivosztok-alsóra 12 megszorító csomaggal.
Alternativ valóság
2022. december 13. 21:55
nyiaha, az amcsiszopás szerinted, ha valaki azt mondja hogy igaza volt Kennedy-nek, amiért nem engedett Kubába szovjet rakétákat telepíteni, a saját seggükbe? És Kuba sokkal messzebb van Washingtontól, mint Kijev vagy épp a Donbasz Moszkvától.
Coupdetat
2022. december 13. 21:37
Ahogy olvasom, a posztok nagy része szerint a mandiner hazudott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!