Megszökött egy menekültszállásról egy tálib férfi a magyar határ közelében

2022. december 15. 21:26

A román rendőrség azt gyanítja, a tálib mozgalom képviselője valahol Kisjenő és Varsánd környékén bujkálhat. Egyelőre kizártnak tartják, hogy átlépte a határt.

2022. december 15. 21:26
null

 A rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel keres egy afgán állampolgárt, aki két nappal ezelőtt szökött meg az Arad melletti Újpanádon működő menekültközpontból – számol be a Főtér. Az ügy azért hordoz kiemelt kockázatokat, mert a férfi bevallottan kötődik a tálib mozgalomhoz. Így a bevándorlási hivatal döntése értelmében be sem léphetett volna az országba, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mégis beutazhatott az országba egy évvel ezelőtt.

A hatóságok értesítették már az összes határmenti település polgármesteri hivatalát, és szétküldték az afgán férfi portréfotóját is, a főbb útvonalak mentén pedig ellenőrzőpontokat állítottak fel az elmúlt 48 órában.

A román rendőrség azt gyanítja, a tálib mozgalom képviselője valahol Kisjenő és Varsánd környékén bujkálhat. Egyelőre kizártnak tartják, hogy átlépte a határt. Újapanád egyébként körülbelül negyven kilométerre fekszik a battonyai határátkelőhelytől.

Nyitóképünk illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az afgán alvilág tartja rettegés alatt déli határkerítés környékét

Az afgán maffia uralja a területet a Magyarországot védő déli határkerítés szerb oldalán. Erről beszéltek az M1 stábjának az ott veszteglő szír migránsok. Azt is elmondták, hogy több ezer eurót kell fizetniük azért, hogy egyáltalán megpróbálhassanak átkelni a határzáron. Ez a legtöbb esetben kidobott pénz, a magyar rendőrök és katonák ugyanis rendre elfogják őket.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 16. 06:10
hűha, akkor az most egyedül le fogja rohanni Magyarországot, végig bassza a 70+osokat (nagy örömükre) és elhappolja Jeszenszky elől az összes kecskét xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Syr Wullam
2022. december 16. 05:16
Ezért is nyilván a genya osztrákok a felelősek. :-)
need-info
2022. december 16. 00:38
Van oka annak, amiért nem kerültetek be a Schengeni övezetbe tetves románok!
Búvár Kund
2022. december 15. 22:52
Egyik szomszédom Eleken volt meglátogatni a testvérét. Bepiáltak. Elindult hazafelé. Egyik sarkon rosszirányba fordult, Ottlakán (Románia) szedték össze a határőrök. Lökösházán adták át a magyar határörknek. Ez kilencvenes évek elején volt. Ez a hírben említett térség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!