M1: Az afgán alvilág tartja rettegés alatt a déli határkerítés környékét (videó)

2022. december 15. 22:13

Szír migránsok arról panaszkodnak, hogy több ezer eurót kell fizetniük azért az afgán maffiának, hogy egyáltalán megpróbálhassanak átkelni a határzáron.

2022. december 15. 22:13
null

Az afgán maffia tartja a uralma alatt a déli határkerítés szerbiai szakaszát: a közmédia helyszíni riportja szerint áldatlan állapotok vannak a környező településeken. Az ott lakók azt mondták, rettegésben élnek, a szír migránsok pedig arra panaszkodtak, hogy kidobott pénz az afgán maffiának fizetni, ugyanis a magyar határőrök szinte mindig elkapják őket.

Egy szír migráns szerint az afgánok döntik már el, ki próbálhatja meg egyáltalán a határon való átkelést a németországi útért pedig 4-5 ezer eurót is elkérnek. 

A legtöbben Zomboron várnak arra, hogy beléphessenek az unió területére, a korábban csendes határvárosban sokan állításuk szerint nem mernek az utcára menni sötétedés után. 

Felülnek a kerítésünkre, esténként a házunk előtt imádkoznak. A fiatalabb lányomat kétszer is megtapogatták az üzletben. Azóta sehova sem engedjük a gyerekeinket egyedül”

 – mondta egy helyi férfi az M1-nek.

Idén eddig 260 ezer esetben kellett eljárnia a rendőröknek, ez a szám két éve 34 ezer volt. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecskee
2022. december 16. 15:38
Mennyivel jobb lenne, ha ugyanez a maffia terrorizálna Budapesten, Bécsben meg Rómában, ahogy mindenhol a dollárbaloldal akarja!
Mézga
2022. december 16. 12:47
Ha van pénzük akkor miért adják az ember csempészeknek ahelyett hogy normális úton jönnének az EU ba ?Válaszolok is . Így el tudnak tünni a hatóságok elől
DonCiccio
2022. december 16. 10:07
Több komment is a szerb határőrség és egyéb rendvédlmi szerv tétlensége miatt értetlenkedik. Én is. A szerbek mindenkivel szemben nagy hősök. Itt szemmel láthatóan nem akarnak tenni semmit
nempolitizálok
2022. december 16. 08:54
Remélem, aki ide illegálisan átjön, atól itt is elveszik az összes pénzét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!