Kreml: Oroszország egy esetleges béke után sem vonul ki a megszállt területekről

2022. december 28. 13:42

Dmitrij Peszkov szerint nem lehet „békés” egy béketerv, ha nem veszi figyelembe az annektálás tényét.

2022. december 28. 13:42
null

A Kreml szerdán elutasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 10 pontos béketervét, mondván, hogy az ukrajnai konfliktus lezárását célzó javaslatoknak figyelembe kell venniük a „mai realitásokat”, vagyis azt, hogy négy ukrán régió Oroszországhoz csatlakozott – írja a Reuters.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: „Nem létezhet olyan béketerv Ukrajna számára, amely nem veszi figyelembe a mai realitásokat az orosz területekkel kapcsolatban, négy régió Oroszországhoz való csatlakozásával.

Mint ismert, Oroszország szeptemberben a nyugati országok által elítélt népszavazás során annektálta Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja területét. Oroszország a négy régió egyikét sem ellenőrzi teljes mértékben – tette hozzá a hírportál.

Nyitóképen: Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concret
2022. december 29. 00:47
Elkapkodták nagyon ezt a népszavazást, a csatlakozási törvényt meg pláne. Annak, hogy egy országot kettéosszanak, komoly előképei vannak: Németország, Korea. Vagyis Csonka-Novorosszijából összetákolhattak volna egy Kelet-Ukrajnát orosz bábkormánnyal, a távoli jövőbe tolva az esetleges újraegyesülés kérdését. De így, hogy bementek a zsákutcába.. Az azért nem kis propagandameló lenne, győzelemként eladni a törvények kukázását. Pedig szerintem valami ilyesmi lesz. Két Ukrajna, az egyik USA-, a másik Orosz protektorátus. Azt, hogy melyik lesz a vonzóbb állam, a határon melyik irányba fognak majd szökdösni, és melyik országrész határőrei fognak lőni a saját disszidenseikre - na ezt borítékolni lehet.
Lajoss
2022. december 28. 21:26
A kurva anyátokat.
LancelotDuLac
2022. december 28. 17:16
XDDDDDD csakhogy nem lesz béke, míg el nem takarodtok
6.sztrovacsek
2022. december 28. 15:10
Ha nem vonul ki, nem lesz béke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!