Friss térképeken látható, mire készülnek az oroszok

2022. december 04. 14:17

A brit védelmi minisztérium a várható csapatmozgásokat is ábrázolta.

2022. december 04. 14:17
null

A Portfolio arról ír, hogy az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a hétvége előtt közzétette térképét az orosz-ukrán háborúról. Hozzátették: a brit katonai hírszerzés mellett a War Mapper nevű Twitter-oldal is ábrázolta az orosz invázió aktuális állását:

(A pirossal jelölt részek az orosz haderő február 24-e óta meghódított területeit, a lilák pedig a korábban megszállt területeket mutatják. Rózsaszínnel azok a területek vannak jelölve, amelyeken korlátozott orosz jelenlét áll fenn.)

A cikkben hangsúlyozzák:

a brit titkosszolgálat már korábban megerősítette, hogy az oroszok Bahmut városát akarják bekeríteni,

ez a fő cél.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2022. december 05. 12:12
Ceaucescu, vagy Kadafi sorsa vár rá. Egyébként az ötezer atomtöltet meg a kilövő platformok nagy része valószinűleg használhatatlan. Oroszország évtizedek óta alig költ a karbantartásukra, a pénz luxusyachtokra, riviérai villákra változott. Még Kína is többet fordít a sokkal kisebb állományára. Az USA meg többet költ a karbantartásra, mint az egész orosz katonai költségvetés fele. Az atomfegyver tartása költséges dolog, nem olyan mint nagypapi sörétes puskája, ami olajos rongyba csavarva is eláll a padláson.
zara
2022. december 04. 18:27
hát nem arról volt szó h az oroszok menekülnek és nemsokára zselenszki a krimfélszigetre látogat? :)
LancelotDuLac
2022. december 04. 18:08
"Friss térképeken látható, mire készülnek az oroszok" - aztán jön a reggel és a kezük a bilibe lóg és felébrednek xDDDD
Akitlosz
2022. december 04. 17:53
Ezzel a tempóval, amivel az oroszok támadgatnak sohasem fognak győzni. Milliós mozgósítás sem biztos, hogy elegendő lenne. Alig jut orosz katona - az egyre rövidebb - frontra. S persze felszerelés, hadianyag sincsen illetve fogy. Mennyi tank fogy(ott) az ukrajnai háborúban mindkét oldalon? S mennyit gyártanak? Németország négy év alatt is képtelen legyártani Magyarországnak 44 tankot. Háborúban meg akár naponta fogyhat ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!