A litvánok visszaküldték Ukrajnába a felújított Panzerhaubitzéket

2022. december 05. 07:15

Kisegítették az ukránokat, lőszert is mellékeltek.

2022. december 05. 07:15
null

Litvánia hadügyminisztere közölte, visszaküldtek Ukrajnába két felújított Panzerhaubitze 2000 önjáró tüzérségi löveget, írja Kárpáthír. Hozzátették: Arvidas Anusauskas a Twitteren közölte, hogy újabb két darab PZH2000 lett felújítva és visszaküldve az ukrán haderőnek. A lövegekhez szükséges lőszert is mellékeltek. A német gyártmányú önjáró tüzérségi löveg automatizált, nagy tűzerejű, az újra töltése is önműködően történik, írják. A lövedékeket 30 kilométer távolságban lévő célpontokra is képes eljuttatni.

Emlékeztettek: az ukrán hadsereg nem tudta használni ezeket a keleti fronton használat közben hamar tönkrement lövegeket, és

alkatrészek sem voltak hozzájuk. Litvánia felajánlotta, hogy rendbe szedi

és felújítja a lövegeket.

Kép forrása: Twitter

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balu3
2022. december 05. 21:21
Ahányszor bement Ramzan Kadirov csapata Ukrajnába, kiderült hogy vegzalásban jók, haderő szempontjából felejtősek. Hol tanul a katona olyat hogy hogy ne fedezetét használja? Feláll és lő, és meghalt. Márciusban írtam hogy a propaganda videón látható jelekből ítélve nincsenek kiképezve a katonák, persze ment a médiában a rettegés róluk, aztán ahol feltűntek onnan ki is kellett őket menekíteni. Vagy te tudsz olyat ahol megálltak a helyüket? Én nem.
dezilluzionista
2022. december 05. 16:47
Nagyvonalú.
csulak
2022. december 05. 16:26
Mindent megtesznek ezek a derek litvanok, csak haladjon a haboru
Mahavira
2022. december 05. 14:28
Furcsa ez a balti népség. Volt szerencsém Lettországot és Litvániát bejárnom. Nagyon szép, kicsit oroszos és skandinávos egyszerre, de eléggé lepusztult, elhagyatott vidéki szellem falvakkal. Az oroszokat zsigerből utálják, a helyi vendéglátóim sem barátkoztak egyáltalán velük, külön templomok, sajtó... asszem még állampolgárságot sem kaptak akkor, hiába már ott született ruszkik. Na de ez a karcsörtetés nekik most teljesen olyan, mint amikor az utcán a kis seggdugasz pincsi "fogjatok le mert széttépem" módon nekem ugrik acsarkodva, és a gazdája (USA?) "rántja vissza" mosolyogva büszkén harci ebét.. Ha meg el van engedve a pórázról, azonnal magát hanyatt vágva pitizik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez