Nem elég ütőképes a területfoglaláshoz az orosz haderő – írja a brit hírszerzés

2022. december 12. 09:52

Nagyon valószínűtlen, hogy képesek lennének olyan hatékony csapásmérő erőt felmutatni, amely képes lenne a területek visszafoglalására – fogalmaz a tárca.

2022. december 12. 09:52
null

Az orosz szárazföldi erők a következő hónapokban várhatóan nem fognak jelentős előrenyomulást elérni” – olvasható a brit védelmi minisztérium hétfői hírszerzési jelentésében.

„Nem valószínű, hogy Oroszország elérné a kitűzött célokat”

A brit hírszerzés hétfői jelentése szerint „Oroszország valószínűleg továbbra is arra törekszik, hogy kiterjessze az ellenőrzést Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon egészére, valamint az orosz katonai vezetőknek vélhetően továbbra is a Donyecki területre való mélyebb benyomulás az elsődleges célja”.

A tárca azonban hozzáteszi, szerintük „jelenleg azonban nem valószínű, hogy Oroszország elérné a kitűzött célokat.” Mint írják:

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotó: ANATOLII STEPANOV / AFP

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mysstes
2022. december 12. 16:56
Orbánnak pl erre a brit jelentésre hivatkozva kéne megakadályoznia a finn/svéd nato tagságot!
Pathfinder76
2022. december 12. 15:28
Ezek azok az angol szakértők,akiknek az elemzései minden egyes alkalommal megcáfolta a valóság? Elfogyott az oroszok összes rakétája,lőszere,belefagytak a harckocsikba,Putyin meghalt,demármikor...stb
Gèbi
2022. december 12. 13:15
Sztálin a létszámfölényben bízott, erre alapozta hogy kelet Európát legyűrje. Az amerikai hadiszállítások és a létszámbeli fölény volt az ami megfordította a háború kimenetelét.
miles1
2022. december 12. 11:36
Már úgy aggódtam! Azt hittem, ma már nem is ment meg minket a brithírszerzés. De komolyan: van még valaki, bárki, akárki, aki még ezt a hazudozó bandát komolyan veszi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!