Maradona fia: Az én apám és Messi a valaha volt legjobbak

2022. december 19. 17:57

Diego Maradona Junior „csak élvezni akarja ezt az egyedülálló győzelmet”.

2022. december 19. 17:57
null

A világ egyik legfontosabb sportlapja, a La Gazzetta dello Sport megszólaltatta ifjabb Diego Maradonát az argentin győzelemmel végződött világbajnoki döntő után – vette észre a Magyar Nemzet. Mint írták, az „isteni Diego” gyermeke nem volt túlságosan lelkes, amikor az édesapja és Lionel Messi közötti párhuzam jött szóba.

Leo és apám összehasonlítása? Egyáltalán nem érdekel, csak élvezni akarom ezt az egyedülálló győzelmet

– idézte az olasz sportlap a 2020-ban elhunyt világbajnok fiát.

„A futballtörténelem két legjobb játékosa nálunk játszott”

„Arra készülünk, hogy elmenjünk és ünnepeljünk ott, ahol az apámnak szentelt falfestmény található, a Spanyol negyedben – és ez így is történt, Montiel tizenegyese után Nápoly legjelentősebb, az Isten keze emlékének szentelt helyére özönlöttek” – mondta.

Majd azzal folytatta, „csodálatos lett volna együtt ünnepelni, de ezekben a pillanatokban még mindig magam mellett érzem az apámat. Nagyon erősen éreztem a jelenlétét, és biztos vagyok benne, hogy fentről ő is megtette a részét abban, hogy jó irányba terelje a döntőt”

Az „isteni Diego” fia arra is kitért, hogy egyáltalán nem érdekli, hogy édesapja legendáját összehasonlítják Messi legendájával.

Erre úgy reagált a lapnak:

(...) Mi, argentinok szerencsések vagyunk, mert a futballtörténelem két legjobb játékosa nálunk játszott” – mondta az isteni Diego fia.

***

Nyitókép: Dominique Faget, Adrian Dennis / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2022. december 20. 13:02
Egy zen szerzetes bement a henteshez: - A legszebb húsból kérek! - mondta. - Nálunk mindegyik hús a legszebb hús - válaszolta a hentes. E szavak hallatán a szerzetes megvilágosodott.
mukk
2022. december 20. 10:56
1. Maradona 2. Messi 3. Puskás 4. Pelé 5. Ronaldo (a brazíl fenomén) ... 25. Varga Zoli
péterx
2022. december 19. 21:21
Meg Puskás Öcsi, Pelé, és többen mások.
akkor ki
2022. december 19. 21:02
Más, más korokban játszottak, ami azért fontos szempont. Összehasonlítani almát, almával, körtét körtével! Puskás 1966-ban hagyta abba (rongylabdával kezdte!), most a labdába van beépítve mindenféle kütyü. Most gólvonal technológia van. Mások a szabályok. Kevés átlövés van, sok a rövid passz, többet taktikáznak. Pelé 1977 NYC-ban hagyta abba. Maradona 1997-ben hagyta abba. 11 év Puskás kontra Pelé aktív pályafutásának vége között. 20 év Pelé és Maradona között és ha holnap Messi szögre akaszt, akkor 25 év különbség Maradona és Messi között. Mbappe 23 éves. Ilyen logika alapján simán születik két évtized alatt pár zseni, akit bizony nem lehet összehasonlítani Puskással, Pelével, Diegoval és Messivel sem. Ott van Alvarez. Kis kölyök volt mikor Messi már sztár. Most együtt herélték ki a Horvátokat. Szóval, óvatosabban bánnék az összehasonlitasokkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!