Daniel Freund szerint a brüsszeli megállapodás Orbán Viktor kudarca

2022. december 13. 17:36

A német EP-képviselő úgy fogalmazott: „Orbán egyik igenembere sem képes elismerni, hogy miniszterelnökük elszúrta”.

2022. december 13. 17:36
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfő éjszaka létrejött az EU-s megállapodás, Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz.

Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő erre úgy reagált a Twitteren, hogy „a baloldal politikai zsarolása kudarcot vallott. Magyarország megkapja a pénzeket a gazdaságélénkítési tervéhez.”

Daniel Freund, Németország baloldali zöld EP-képviselője persze most is rögtön reagált a hírekre, kudarcként beállítva a magyar sikert.

Freund Hidvéghi posztját megosztva azt írta,

Nem volt hajlandó elmozdulni autoriter irányvonaláról. Most eurómilliárdok vannak befagyasztva. Csak remélni lehet, hogy oligarchái meg fogják érezni a hatását”

A német EP-képviselő vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Ez a megnyilvánulás egybecseng a hazai baloldal reakcióival is. Ezek közül az egyik első Ujhelyi István volt, aki közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Győztünk! Orbánék meghajoltak”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. december 14. 16:52
Ez a politikai niemand Orbán révén szeretne egy kissé nagyobb figyelmet kicsikarni magának. A karó megáll önmagában, a rátekeredő inda karó nélkül összezuhan.
barany
2022. december 14. 15:26
A több nyelven tárgylóképes Hidvégi Balázs kisujjában (im Kopf) több ész ((Unterhandlungkunst) van, mint a Besserwisser ("okosmákos") Daniel Freund kobakjában. (Im Daniel Freund Kopf.)
Xplorator
2022. december 14. 13:44
Ez hogy néz már ki? És vajon mi lenne a reakciója, ha egyszer az életben egy boxerrel jól pofánb@sznák? (Valaki nem tenné meg?)
ChatBot
2022. december 14. 11:41
A legfontosabb győzelem az, hogy Európában már senki sem hisz a korrupt kelet-európai keresztapának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!