Tíz embert temetett maga alá lavina Ausztriában

2022. december 25. 20:20

Eddig csak egyiküket sikerült élve, sérülten kimenteni a hótömeg alól.

2022. december 25. 20:20
null

Mintegy tíz embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen. Jelenleg kutató-mentő művelet van folyamatban helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben.

A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

„Mindent megteszünk a télisportolók előkerítése érdekében” – áll Lech településének közleményében. Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek.

(MTI)

Nyitókép: LECH ZÜRS TOURISMUS / APA / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 26. 12:25
Pontosan tudták, hogy lavina veszély van a környéken, kiadták a figyelmeztetést. Ennek ellenére oda mentek, tehát saját maguk hibásak.
Gullwing
2022. december 26. 10:11
"télisportolók " turista....
Bell & Sebastian
2022. december 25. 23:14
Manapság kivétel az ilyesfajta baleset, nyáron az akkus biciklikkel törik ki a nyakukat, télen inkább ródlival kapják ki a villanyoszlopot. De még a reszketeg, autót vezetni képtelen nyugdíjasok, akiknek nem vonják be a jogsiját, is jobban irtják a lakosságot, mint a lavina. De a fürdőzés sem veszélytelen, mert például az olaszok nem verik nagydobra a vízbe fulladásokat, ahogyan mi tesszük. Egyszer vettem a fáradságot és kiderítettem, Bibionéban minimum öt ember fullad meg évente. Volt mindez az Unabomber idejében, aki az éjszakára becsukott napernyőkbe rejtette a csőbombáit, reggel kinyitották, robbant. Évekig tartott, mire megcsípték.
kumkum
2022. december 25. 22:09
Azóta kiderült, hogy már csak egy embert keresnek. https://news.sky.com/story/ten-people-believed-to-be-buried-in-vast-austrian-avalanche-12774394
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!