Szexturizmus után kokain: újabb botrány a brit konzervatívok háza táján

2022. december 17. 09:15

A Guardian értesülései szerint valószínűleg kokain nyomait találták egy brit  kormányzati ingatlanban, ahol előzőleg Liz Truss politikai szövetségesei partiztak.

2022. december 17. 09:15
null

Úgy tűnik, újabb botrányok rázzák meg az amúgy sem stabil brit konzervatív pártot. Mint a Mandineren beszámoltunk a pénteki nap folyamán, szexturizmusra használhatták fel a brit parlamenti képviselők a külföldi utazásaikat. Szombatra képbe került a kokain is.

A Guardian értesülései szerint ugyanis „A osztályú kábítószer” nyomait találták egy brit  kormányzati ingatlanban, ahol előzőleg Liz Truss politikai szövetségesei partiztak.

A források szerint a fehér port tavaly nyáron fedezték fel a Chevening birtokon, néhány nappal azelőtt, hogy Truss megnyerte a tory előválasztást és miniszterelnök lett,

az elvégzett tesztek alapján pedig kokainról van szó.

Mindez azért is érdekes, mert a kormány júliusban szigorított a vonatkozó szabályokon, kilátásba helyezve az alkalmi drogfogyasztók útlevelének elkobzását is. A kábítószer-birtoklás egyébként is akár 7 évvel büntetendő cselekménynek számít az országban.

Bár arra nincs bizonyíték, hogy például Liz Truss fogyasztott-e a szerből, mindenesetre a kérdéses épületben, a Cheveningben dolgozó alkalmazottak azt állítják, hogy két alkalommal is fehér por nyomaira bukkantak a biliárdasztallal felszerelt játékterem egyik asztalán, miután Truss a külügyminiszterek menedékhelyéül szolgáló kenti vidéki házban fogadott vendégeket augusztusban és szeptember elején, amikor javában zajlott miniszterelnök-jelölti kampánya. 

Nyitókép: MTI/EPA/DANIEL DEME)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. december 18. 15:58
Brüsszeli szexturizmus után kokain: újabb botrány a magyar konzervatív SZÁJER háza táján.
Aerion
2022. december 17. 20:41
Ami a témát illeti? Ki csodálkozik ezen? Még a moslék se, ami egy ilyen ocsmány geciségre a borkaival tud reagálni, ahelyett a leköpné ezeket a vadállat emberiségellenes bűnöző gyilkos mocskokat. Ahogy azt érdemlik. Csak hát, ha ezt tenné, akkor nem lenne moslék. Pedig az. Ezért aztán a borkai.
Namond
2022. december 17. 19:11
Boris Johnson-hoz illő volt alkalmazkodni, Liz Truss-t pedig, hogy lehetett másképpen elviselni?
Parzival
2022. december 17. 14:21
Pont mint a hazai konzervek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!