Kimaradtunk

2022. december 23. 14:10

Ha az oroszok nyernek, akkor megérkezik a határunkra egy revansista birodalom, ha az ukránok, akkor lesz rá eszközük, hogy éreztessék a neheztelésüket.

2022. december 23. 14:10
null
Horváth Gábor
Horváth Gábor

„Azt mondta szerdán a miniszterelnök, hogy kimaradtunk a háborúból. Nyilván abban a reményben, hogy ezt majd kiemeli az orosz nagykövetség hazaküldött távirata, idehaza pedig meghallják az oroszbarátsághoz és ukránutálathoz szoktatott szavazói. Ne várjunk tőle lehetetlent, azt mégsem mondhatta, hogy ha a NATO keveredne háborúba, akkor oda mi is küldenénk katonákat. Valószínűleg Márki-Zay Péter eme kijelentésének köszönheti az újabb kétharmados parlamenti többségét, s ebből a szempontból most lényegtelen, hogy nem ez a helyzet, Ukrajnán kívül senki nem háborúzik Oroszországgal. Viszont egy csomó szövetségesünk úgy véli, hogy érdekében áll segíteni az ukránokat, mert ha ők elesnek, akkor ki tudja, kik következhetnek.

A jelenlegi magyar álláspont csak azt garantálja, hogy mindenképpen veszítsünk. Ha az oroszok nyernek, akkor megérkezik a határunkra egy revansista birodalom, ha az ukránok, akkor lesz rá eszközük, hogy éreztessék a neheztelésüket.”

Nyitókép: Ukrán katona kutyát símogat pihenés közben egy házban, a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut környékén az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2022. december 22-én.MTI/AP/Libkos

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. december 25. 14:17
Orbán a keménymag hízlalására játszik itthon és vissza akarja szipkázni a mihazánkba átment fideszeseket. Ha majd nagyon fogyatkozik a Fidesz értelmes baloldala, akkor váltani fog a retorikán. Egyelőre nem változtat, úgy tűnik, neki az jön ki a közvélemény felméréseiből, hogy még nem érdemes változtatnia.
Box Hill
2022. december 24. 16:13
"Ha az oroszok nyernek, akkor megérkezik a határunkra egy revansista birodalom" 1939-ben megérkezett a határunkra egy világkommunizmust terjeszteni akaró hatalom, de védekezésünket hátba támadták a nyugati "demokráciák".
Katona László
2022. december 24. 15:26
Horváth Úr! Nekünk ugyan mire adna Oroszország revansot? Arra, hogy nem vittünk fegyvert Ukrajnába, csak segélyeket?
Volo
2022. december 24. 13:58
Ne fossál Gábor, amíg itt élsz! Ja, csak rettegtetsz már megint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!