Szakértő: A korrupciós botrány megúszása érdekében a középtávú energiabiztonságot is veszélyezteti az EU

2022. december 21. 18:48

„Ha az unió megpróbálja rátolni Katarra a korrupciós botrány felelősségét, nem lesz gáz” – tette hozzá a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. vezetője.

2022. december 21. 18:48
null

„Az EU az orosz gázról való leválás jegyében nagyrészt Katarra alapozza gázellátását. Németország néhány hete például 15 éves gázmegállapodást írt alá velük” – jelentette ki a legújabb videójában a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője.

„A katari vezetés tagadja az érintettségét a botrányban és közölte, hogy a kitiltáshoz hasonló diszkriminatív korlátozások megakaszthatják az energetikai együttműködéseket. Ha az unió megpróbálja rátolni a korrupciós botrány felelősségét, nem lesz gáz. Emellett felmerül a kérdés, hogy ha az ellátásbiztonság előbbre való a morális szempontoknál, akkor

egyáltalán miért kellett energiaszankciókat bevezetni Oroszországgal szemben?”

– tette fel a kérdést a videóban.

Hortay Olivér megállapításainak összefoglalása a következő: „Azok után, hogy Brüsszel az orosz kereskedelmi kapcsolatok felszámolásával ellehetetlenítette Európa rövid távú gázellátását, most a korrupciós botrány megúszása érdekében a középtávú energiabiztonságot is veszélyezteti.”

A videót teljes terjedelmében itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Hortay Olivér Facebook-oldala

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2022. december 21. 20:25
Ez azért érdekes lesz. Kell a gáz, ezért nem fognak újjat húzni Katarral, valószínűleg elmismásolják ezt az ágát a dolognak, de ezzel egyidőben ki akarják vizsgálni a korrupciót is. Ez egy kicsit ellentmondásos lesz megítélésem szerint, mert mégiscsak meg kéne nevezni a felbújtót is hamár korrupció a vád. Katar ugye beintett, őket hanyagolni tanácsos a következőkben ha kell a gáz, más meg nem került képbe az ügy kapcsán. Nade akkor kit lehetne megvádolni? Ez lesz itt a nagy kérdés. Vajon ki lesz az a valaki? Hát a válasz egyszerű: az a valaki egy "valaki" lesz. Mint ahogy a gázvezetéket is "valaki" robbantotta fel, úgy majd itt is ez a "valaki" fogja megvesztegetni az EP alelnökét és kész, már kerek is a történet. Ennyi! A jónép meg, mint az előző esetben is, simán beszopja az egészet. Aztán meg, nem is olyan nagy ügy ez, csak a sajtó fújja ezt nagyra, meg a rendőrség is túltolta dolgot egy kicsit-mondják majd- hol van ez Orbánhoz képest, ugye?
RasPutin
2022. december 21. 19:42
Szakértő. Századvég Konjunktúrakutató Zrt. vezetője. Fidesz kesztyűbáb.
olvasó 4
2022. december 21. 19:36
A végén még Katartól sem kapunk gázt. Nahát. Lehet, hogy pont ez a cél?
korodi
2022. december 21. 19:31
Hülye kis nyalonc bértollnok vagy, öcskös, épphogy leszámolnak a korrupcióval. Mennek böribe, itt meg Völnerék, Flóriék, aranyvő szabadon, gondolom az nem keltette fel a Századvég érdeklődését, ahogy az OLAF-jelentések sem. Az egyetlen valós veszély Európára Putyin gazdátok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!