Újévkor újabb orosz rakétacsapások várhatók – állítja a brit hírszerzés

2022. december 31. 13:18

A jelentés szerint a cél az ukrán lakosság moráljának megtörése.

2022. december 31. 13:18
null

A brit védelmi minisztérium napi jelentésében azt írja: december 29-én az orosz erők nagy hatótávolságú fegyverekkel újabb csapásokat mértek Ukrajnára, amelyekkel elsősorban az áramelosztó hálózatot célozták meg. Az elemzés szerint

Oroszország célja ezzel az, hogy megpróbáljon felülkerekedni az ukrán légvédelmen.

Reális esély van azonban arra, hogy az elkövetkező napokban megváltoztatják az eddigi gyakorlatot, és az újabb csapásokkal meg akarják gyengíteni az ukrán lakosság morálját az újévi, ünnepi időszakban.

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency (Illusztráció)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2022. december 31. 18:13
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből nyolc, az kettő. És azt is, hogy az emberek kb. kilencven százaléka nyaktól lefelé található. Zsenik és kész.
Hedy
2022. december 31. 16:47
Ha hagyták volna, hogy az oroszok valóban csak az ukránokkal harcoljanak, már több, mint fél éve béke lenne. Ehelyett egyre többet szenved mindenki és bizony halnak is. Most hallottam, hogy egy amerikai katonai szakértő szerint Amerika azért hagyta ott Afganisztánt, mint eb a szaharát, hogy tudjanak az ukrán-orosz konfliktusra koncentrálni. Ahogy Ursula is mondta: nem engedhetik meg, hogy az ukránok ne győzzenek. (Vagy hogy az oroszok győzzenek, már nem emlékszem pontosan) Ez elmondja, hogy ki, mióta készül erre a háborúra. Meg azt is, hogy mennyire alábecsülték az orosz kapacitást. Elenszkij persze nyomja a győzelmi reményeket további pénzek reményében. Meg azt is, hogy a világ népei, akik állítólag támogatják Ukrajnát és elítélik a gonosz oroszokat, miért van fagypont alatt ez a lelkesedésük. Amit még nem tudunk, hogy Kína mit fog tenni. Mert mondani mond mindenfélét, de ugye egy dolog a beszéd, egy teljesen más az, amit valóban csinálnak is.
zuriktodor
2022. december 31. 16:03
Már márciusban elfogytak. Nem is lőnek.
Pathfinder76
2022. december 31. 16:02
Ez ugyanaz a brit hírszerzés,akik szerint az oroszok kifogytak a rakétákból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!