Brutális atomfegyvert mutatott be Oroszország

2022. december 14. 17:06

A RS–24 Yars ballisztikus rakéta tizenkétszer pusztítóbb mint a Hirosimára ledobott atombomba, hatótávolságával pedig az Egyesült Államokat is elérheti.

2022. december 14. 17:06
null

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy silórakétán lévő interkontinentális ballisztikus rakétáról készült videót, amelyet az ország médiája széles körben ismertetett – olvasható a Newsweek cikkében. Azt írják: az Oroszország által kifejlesztett új atombomba tizenkétszer pusztítóbb, mint a Hirosimát elpusztító amerikai bomba, legnagyobb hatótávolsága akár a 12 ezer kilométert is elérheti, így

az Egyesült Államokra vagy Európa bármely pontjára csapást lehet mérni vele.

A portál szerint az RS-24 Yars a korábbi Topol-M továbbfejlesztett változata. Nyugaton SS-29 néven ismert, a moszkvai Hőtechnikai Intézet fejlesztette ki és először 2007-ben tesztelték. A rakéta hét perc alatt képes felkészülni a kilövésre, és egy előkészített helyről, egy speciális, tolótetővel ellátott garázsból, vagy egy előkészítetlen pozícióból, terepen történő bevetés során is kilőhető.

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Subi2
2022. december 19. 21:06
Kell is az elrettentő erő, hogy ha a yenki v. akárki bele akar kóstolni a Föld legnagyobb országába, ha pedig megteszi, akkor ő is pusztul népével együtt.
confitür
2022. december 15. 17:10
Ebben az a legszebb,hogy az Egyesült Államok területe is elérhető vele. Európát már kétszer feláldozták Amerika oltárán úgy,hogy ott egy puskalövés sem volt. Itt az ideje annak,hogy akasszák a hóhért. Az első bombának a Wall Streeten kellene működésbe lépnie.Egyébként ha az amerikaiak eltakarodnának Ukrajnából,azonnal kitörne a béke.
foldizs
2022. december 15. 10:32
Amilyen hülyék, magukra fogják ledobni.
ChatBot
2022. december 15. 09:50
"Kicsi a Marcim, nagy a Mercim"-effektus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!