Gyertyafény és kutyakaja – így festi le a megélhetési válságot egy brit lap

2022. december 03. 14:03

Sötét képet mutat be a megélhetési válság hatásairól az Independent.

2022. december 03. 14:03
null

A megélhetési válság következtében egyre többen kényszerülnek gyertyafénynél felmelegíteni vacsorájukat, ami sokszor állateledel – írja a The Independent. A lap szerint 41 éves csúcsra hágott az országban az infláció, az élelmiszerek és nem alkoholos italok ára 16,4 százalékot ugrott, 1977 óta ez a legmagasabb.

A háztartásoknak egyre gyakrabban kell kemény döntéseket hozniuk: fűtsenek, vagy egyenek?”

„Még mindig megdöbbenek azon, hogy egyesek megeszik az állateledelt, mások pedig gyertyafénynél vagy a radiátoron melegítik az ételt” – idézi a lap a cardiffi élelmiszerprogram vezetőjét Mark Steedet. 

„Megbízható forrásokból tudunk erről. Az emberek sírva meséltek nekünk erről – nem szabadna ennek így lennie” – tette hozzá a szociális munkás.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 03. 14:48
Esetleg azt a rengeteg fegyvert, amit Ukrajnának szánnak, adják el, aztán lesz mit a tejbe aprítaniuk. Ja, értem, hogy Ukrajna fontosabb, mint a saját népük helyzete? Nincs több kérdésem. Brávó idióták!
simonvitéz
2022. december 03. 14:44
1.28cal befejezned. Ez mit jelent, ennyi volt a nettó keresmény?
Gèbi
2022. december 03. 14:19
Kamu lehet ez a cikk, de biztos vannak ilyenek. Egyedileg kell megvizsgálni, hogy valaki miért jutott ilyen sorsra. Ami biztos, hogy kezdenek szarabbul élni mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt, de ez szerte Európában így van.
kishal
2022. december 03. 14:13
Azért azt remélem mindenki veszi, és ne áltassuk magunkat, hogy ez nem az átlag brit lakosság problémája. De még a kitántorgott pár százezer magyaré sem. Mert különben már itt vernék a kaput a hazatelepülésért. Eddig sem élt ott mindenki a Mayfairban, nyilván a legalsó réteg csúszott bele ebbe a helyzetbe. Itt meg néhányan azt hiszik, beszopva a hecckampányt (sajnos ezt kell mondanom, mert a kortárs nemzeti újságírás nem lehet büszke erre), hogy ott már egymás szárát eszik az emberek. Láttuk, az angol és walesi prolik továbbra is Tenerifén püfölik egymást a nagy nyomorban... Kezdődhet az anyázás és downvote-olás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!