Szorul a hurok a korrupciós botrányban: az Európai Ügyészség felfüggesztené két EP-képviselő mentelmi jogát

2022. december 15. 19:15

Mutatjuk a részleteket!

2022. december 15. 19:15
null

Tovább dagad az Európai Parlament körüli gigantikus korrupciós botrány, miután az Európai Ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy két EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérik.

A korrupciós botrányról röviden

A Mandiner is megírta: Eva Kailit a múlt héten vette őrizetbe a belga rendőrség korrupció gyanúja miatt. Az ügyészség szerint a vesztegetők jelentős pénzösszegekkel és értékes ajándékokkal próbálták lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját. A rendőrség az e heti razzia során mintegy 600 ezer eurónyi készpénzt, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket foglalt le. Erről ide kattintva olvashat bővebben. Ezt követően

Eva Kaili élettársa mindent bevallott

Belga és olasz sajtóértesülések szerint a politikus élettársa, Francesco Giorgi beismerő vallomást tett a belga nyomozó hatóság előtt. A botrányba keveredett politikus élettársának vallomásából kiderült, hogy a titkos bűnszervezet nemcsak a katariak, hanem a marokkóiak érdekét is szolgálta a kenőpénzért cserébe. Erről itt írtunk bővebben!

Két EP-képviselő mentelmi jogát is felfüggesztené az Európai Ügyészség

Csütörtöki hír a korrupciós botrány kapcsán, hogy az Európai Ügyészség két EP-képviselő mentelmi jogát is felgüggesztené. Egyikük Eva Kaili. Az ügyészség szerint a másik politikus pedig nem más, mint az Európai Néppárt görög politikusa, Maria Szpiraki.

Egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a mostani eset és a nemrég bombaként robbant, Marokkóval és Katarral kapcsolatos példa nélküli korrupciós ügy között. A néppárti politikus közölte, nincs köze a katari ügyhöz.

Nyitókép: Menelaos Myrillas / SOOC / SOOC via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. december 17. 01:58
EURÓPA PARLAMENT = BŰNÖZŐHORDA (ROMLOTT, KÉPMUTATÓ CSŐCSELÉKEMBEREK SISEREHADA)
Spiltyu
2022. december 16. 10:10
nagyon jó suna lehetett ez az Eva Kaili a prime-jában...
zakar zoltán béla
2022. december 15. 22:03
Sunyi tekintet.
Namond
2022. december 15. 21:52
Csak kettő? Nem 122, vagy 222?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!