Kiakadtak az ukrán transzneműek: a háború miatt nem haladnak a nemváltással

2022. december 05. 09:38

A CNN számolt be a problémáról.

2022. december 05. 09:38
null

„Mindenképp folytatni akartam a nemváltásomat” – ezzel a felütéssel indul a CNN riportja, amelyet a csatorna ukrán transzneműekkel készített a háború árnyékában.

Kiakadtak az ukrán transzneműek

Mint az amerikai televíziós csatorna írja: a transzneműek nemátalakító kezeléseit, hormonterápiáit a háború miatt nem lehet folytatni Kijevben, a „transzklinikák” működtetése ugyanis a légi csapások miatt túl veszélyessé vált.

– panaszkodott a CNN-nek a 23 éves Eric.

Csúnya Magyarország, csúnya Lengyelország

A cikk szerint sok európai uniós országban gyengébbek a transzneműek jogai, mint Ukrajnában.

Például Csehország, Litvánia, Magyarország és Románia továbbra is megköveteli a kasztrációt azoktól, akik meg akarják változtatni nemüket.

Mindezt annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága 2017-ben úgy döntött, az ilyen törvények ellentmondanak az Emberi Jogok Európai Nyilatkozata 8. cikkelyének. Az Ukrajnával határos Lengyelországban és Magyarországon olyan mértékű volt az elmúlt években az „LMBTQ-jogok elnyomása” a riport szerint, hogy az Európai Bizottság jogi eljárást kezdeményezett velük szemben ez ügyben 2021 júliusában.

 

Nyitóképünk illusztráció. A képen egy torontói felvonuló látható a helyi Pride-on. Fotó: Anatoliy Cherkasov / NurPhoto / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2022. december 07. 21:57
A testosteront rendszeresen kell lőni, az euthanasiat meg csak egyszer kéne... Egy tű! Deal?
Házam Hazája
2022. december 05. 23:07
Irgum-burgum!
Salitis
2022. december 05. 22:00
Szóljon nekik valaki, hogy holnap Bahmutban lesznek a nemváltó műtétek, siessenek. Orosz ágyúk fognak érzésteleníteni.
Csányi Gyuri
2022. december 05. 21:54
Fegyvernem-váltás. Már csak két golyója maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!