Egyenesen egy ház falából vágtak ki egy Banksy-festményt Kijevben

2022. december 03. 15:51

Az elkövetők nem jutottak messzire, egy nyolcfős csoportot vettek őrizetbe a helyi rendőrök.

2022. december 03. 15:51
null

A Die Welt beszámolója szerint a műalkotást épp akkor fújták a falra Kijev egyik külvárosában, amikor a rablók megérkeztek, majd ezután nem sokkal egyszerűen kivágták a brit graffitiművész, Banksy képét a szigetelt betonfalból.

A cikkben azt írják: az elkövetők azonban nem jutottak vele messzire, Kijev Hosztomel nevű külvárosában a rendőrök letartóztattak egy nyolcfős, 27 és 60 év közötti csoportot. A helyszínen elkobozták a nem sokkal korábban készült képet, amelyen egy gázálarcban lévő, köntösbe öltözött nő látható. A rendőrség sajtóközleményében számos fotót is közzétett a helyszínről. Azt írják:

a rablás feltételezett szervezője egy 1990-es születésű kijevi lakos volt.

A lap szerint novemberben vált ismertté, hogy a névtelenségbe burkolózó brit művész, Banksy több falfestményt is készített Kijevnek az orosz támadó háború által érintett külvárosaiban és magában az ukrán fővárosban is.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2022. december 04. 07:54
Megható történet
MrStokes
2022. december 04. 06:44
Igy lopjak el az odakuldott fegyverek jo reszet, a tamogatasok jo reszet. Mindent, es ezeknek akarnak kolcsont felvenni az EU-s stroman haverok.
ZeroTadpole8073
2022. december 04. 01:52
Szegény Stadler Józseftől is loptak "festményt" annak idején, az Utolsó vacsorát. (neki olajban volt meg!) Ő 800 millióért "vette", aztán "eladta" és még 200 millió áfá-t is visszaigényelt utána. Amikor ezért(és másért) 9 éves börtönbüntetését töltötte, ellopták az akasztói stadionból. Amatőrök lehettek, mert vittek még fémet és kábelt is. Ők is nyolcan voltak. Kb.
masikhozzaszolo
2022. december 03. 23:01
Nagyon sok normális ember tisztában van alkotói képességével. Ezért mindig lehúzza a WC-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!